Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Matrica mentesítési akcióba kezdett a Biokom lapunk cikke után. A lámpaoszlopok és padok tisztítása a napokban is folyik: gigászi csata formálódik azonban a ragasztgatók és a tisztítók között.

Már több mint egy hónapja tart a Biokom matrica mentesítési programja, amelynek már látható eredménye van. A belvárosi oszlopok, közlekedési táblák megtiszisztultak, a napokban a belváros déli részét is sikerült megszabadítani a falragaszoktól graffitiktől és matricáktól. A várost elcsúfító matricákra a Pécs Aktuál hívta fel a figyelmet még november elején. A Biokom akkor azonnal megkezdte a takarítást, a cég dolgozói aprólékos munkával kezdték levakarni a ragacsos papír és műanyag matricákat, valamit eltávolítani a firkákat és graffitiket a padokról és a falakról.

Matrica vakarás a városháza előtt

Az egyik legjobban összeragasztgatott terület a Kossuth tér és a Kórház tér volt, itt a napokban sikerült végezni a munkával. Vannak olyan közterületek, ahol sziszifuszi a feladat, hiszen amit egyik nap megtisztítanak, oda másnap újra felkerülnek a matricák.  

Igy nézett ki a legtöbb villanyoszlop a Király utcában, ma már nyomunk sincs

– Sokszor tapasztaljuk, hogy a megtisztított helyszíneket pár napon belül ismét elcsúfítják a graffitik, matricák. Ezért kérjük arra a pécsi lakosokat, hogy vigyázzunk együtt városunk közterületi bútoraira, eszközeire – közölte korábban lapunkkal a Biokom.