Címlap Hírek Titkos ügynök...

Titkos ügynöknek adta ki magát: 100 milliót csalt ki Pintér Sándor nevével

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt szívbajos M. I., budapesti férfi, hogy igazi bennfentesnek higgyék fedett nyomozónak, esetenként titkos ügynöknek adta ki magát. S persze a belügyminiszterre, mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik – írta meg a sztorit a Blikk.

A 44 éves férfi olyan vállalkozókat keresett, akik ellen a NAV indított különböző eljárást, mert azt remélhette, sokat megér nekik, ha valaki segít elsimítani a sok milliós visszaélés miatt indult eljárásokat.

A “007-es” ügynöki szöveg, a magabiztos fellépés, a kormánytag ismerős, és az ígéret, hogy rajta keresztül ő bármit el tud intézni, sorra nyitotta ki a pénztárcákat. Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV- eljárást.

A sikeren felbuzdulva azután jött egy nagyobb hal. Az illetőtől először 17 millió forintot kért el, majd hogy még ráerősítsen a magas rangú háttére, további 61 milliót vett át, vagyis őt összesen 77 millióval verte át. Ekkora már talán túlzottan magabiztossá vált, vélhetően nem vette észre, hogy ezzel éppen gyanút kelt új kliensében.

Első lépésként ötmillió forint átadásában állapodtak meg. Ám itt por került a fogaskerekek közé, pontosabban pont, hogy beindult a gépezet, mert a Blikk információi szerint a megbeszélt összeg átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg a helyszínen és rajtaütöttek a “segítőkész” férfin. Lapunk úgy tudja, a nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte M. I. előzetes letartóztatását.

(via Blikk / Fotó-montázs, illusztráció: Pécs Aktuál)