Címlap Hírek Kapitális har...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kifejezetten a nagybajuszúakra vadásztak a Malomvölgyi II-es tavon, a Pécsi Horgász Egyesület ugyanis négynapos harcsafogó versenyt rendezett. Egy gyönyörű példány horogra is akadt: több mint kétméteres volt.

Nem bírt ellenállni a felkínált, nyilván nagyon izgalmasan mozgó kárásznak a Malomvölgyi II-es tó egyik kapitális harcsája. Bár, mint kiderült, hatalmas halról van szó, hiszen 210 cm-es és 50 kilós volt (ami azt jelenti, hogy elég nyúlánk hareszról van szó, nem volt rajta felesleg), szemernyi esélye sem volt a pecással szemben: a profi harcsafogó, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

– Először rendeztünk harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon – mondta a Pécs Aktuálnak Kecskés Gergő, a Pécsi Horgász Egyesület ügyvezető elnöke, miközben éppen pörköltet főzött a verseny résztvevőinek (nem halból!). – A négynapos nonstop viadalon hat csapat indult, a szerelékeket ezúttal csónakkal be lehetett húzni. Nagy sikere van a versenynek, így aztán jövőre jöhet a folytatás: áprilisban, majd ebben az őszi időszakban is rendezni fogunk egyet-egyet.

S hogy miért pont a Malomvölgyi II-esen próbálkoznak ilyesmivel? Természetesen azért, mert remek harcsaállománnyal rendelkezik.

– Ki akarjuk használni a tó adottságait, erre pedig tökéletesen alkalmas. Nagyon szép a harcsaállomány, nem csak sok van belőle, hanem kifejezetten tekintélyes példányok is akadnak: idén már fogtak negyvenhárom kilósat is, de biztosak vagyunk benne, hogy élnek a tóban mázsa körüliek is. Nem üldözzük a harcsákat, megbecsüljük ezt az értéket, és építeni akarunk rá – fogalmazott Kecskés Gergő.

A verseny során fogott kapitális példány visszaengedése nemsokára megtekinthető lesz a Pécsi Horgász Egyesület Facebook-oldalán.