Címlap Sport Nyertek a péc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsi szemszögből tökéletes hétvégével kezdődött a kosárlabda-bajnokság, hiszen győzelemmel indított az A csoportos női csapat, és nyert a két férfi együttes is.

A legjobbak között szereplő NKA Universitas PEAC női csapatától sokat várunk ebben a szezonban, hiszen úgy tűnik, jól erősítettek, ráadásul ütős a szakmai stáb is. A szerb szakember, Jovan Gorec vezetőedző, valamint Iványi Dalma és Vilipics-Kmézics Daliborka által irányított együttes ennek megfelelően semmit sem bízott a véletlenre a bajnoki rajton: nagyon magabiztosan verte idegenben a TFSE-MTK-t. A pécsiek a nagyszünetben már 21 ponttal vezettek (15-36), s végül 65-47-re győztek, a meccs legjobbja az amerikai légiós, Cierra Burdick lett, aki bemutatkozásképpen egy tripla-duplával indított (22 pont, 12 lepattanó, 11 kiharcolt fault, 40-es VAL-mutató).

A férfi NB I/B Piros csoportjában a 2022/2023-as szezonban két pécsi csapat is szerepel, ráadásul mindkettő azonos célt fogalmazott meg: az élvonaltól az előző idény végén búcsúzó PVSK-Veolia, valamint az előző évadot ebben az osztályban bronzéremmel záró NKA Pécs is a feljutásért hajt. Hogy melyiknek sikerül megszereznie a bajnoki címet (ha egyáltalán pécsi lesz az első helyezett), nem tudjuk, az viszont biztos, hogy mindketten nagyon magabiztosan vették az első akadályt.

A PVSK-Veolia a TF-BP együttesét fogadta, s nem kell finomkodni, gyakorlatilag tönkreverte ellenfelét. A Juhász Olivér által irányított pécsiek majdnem kétszer annyi pontot dobtak, mint a vendégek, 101-53-ra győztek – hazai oldalon az amerikai Chase Harler volt a legeredményesebb, aki 23 ponttal zárta a meccset.

Az Ivica Mavrenski által irányított NKA Pécs is kitett magáért a bajnoki rajton. A Cegléd elleni hazai mérkőzés a nagyszünetre eldőlt, hiszen két negyed után 23 ponttal, 49-26-ra vezettek Kovács Péterék, akik végül 93-71-es győzelmet arattak. A legtöbb pontot pécsi oldalon Meleg Gergő és Nemanja Djordjevic szerezte, mindketten 15-ig jutottak.

Juhász Olivér vezetésével magabiztos győzelemmel indított a PVSK-Veolia (Fotó: PVSK)
Odatette magát az NKA Pécs, a nagyszünetre minden eldőlt a Cegléd elleni meccsen (Fotó: NKA)