Címlap Hírek Kaposváron in...

Kaposváron ingyen oktatják a gyerekeket, Pécsett még várni kell a műjégpálya nyitására

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Januártól speciális borítással látják el a fedett műjégpályát Kaposváron azért, hogy ne kelljen bezárni a több ezer gyermek oktatására is szolgáló intézményt. Pécsett még várni kell a csúszással, egyelőre nincs hír a műjégpálya nyitásáról. Tavaly ilyenkor már korcsolyázhattak a baranyai megyeszékhelyen, igaz akkor nem voltak ilyen energiaárak. 

Ingyen oktatják az óvodásokat és iskolásokat Kaposváron

A 2014-ben indult program részeként több ezer kisgyermeket tanítottak már meg korcsolyázni – szól Kaposvár polgármesterének minap közzétett képes beszámolója. Szita Károly ebben hangsúlyozza: a rezsiárak emelkedése miatt a jégcsarnok üzemeltetése is jelentősen megdrágult, ezért december 31. után inline borításon, de a jövőben is folytatódni fog a program!

Inline borítással oldják meg Kaposváron

Ez az inline borítás kisebb elemekből áll össze és bármikor felszedhető, lerakható. Ezáltal biztosított az is, hogy Kaposváron akár a nyári hónapokban is aktív sportélet legyen a jégcsarnokban. Ez a fejlesztés 16 millió forintba került. Ahhoz pedig, hogy ezt a borítást sokáig tudják használni, inline korcsolyákat is vásárolt az önkormányzat.

Pécs hidegtáncot jár: 10 fok alatt kezdik a jeget csinálni

Fotó: Műjégpálya facebbok

Bár tavaly ilyenkor már csúszhattak a pécsiek a műjégpályán, nagyon úgy fest, idén erre még várni kell. Ennek oka, hogy a jelenlegi rendszer enyhe időben nem tud kellő minőségű jeget csinálni, az üzemeltető pedig valószínű nem kockáztat ilyen rezsiárak mellett egy latyakos felület előállításával és annak fenntartásával. Úgy tudjuk, hogy éjjelre is jelentősen le kell hűlnie a levegőnek, nappal pedig nemigen mehet 10-12 fok fölé, ahhoz, hogy kellően megfagyjon a víz, amit a pályára öntenek. Az biztos, a pécsi városvezetés tervez a Pécsi Műjégpályával és a Hullámfürdővel télen is, hiszen üzemeltetésére több száz millió forintot különítettek el. Igaz, ezt csak januárig és a koripálya még ki sem nyitott. Nem hivatalos forrásból szerkesztőségünk úgy tudja, Pécsett november 25-ei hétvégén karcolhatjuk először a jeget a pályán.