Címlap Sport DÖNTÖTTEK: ja...

DÖNTÖTTEK: január 1-ig nyitva lesz a koripálya és az uszoda Pécsett, igaz, sokba fog kerülni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 31-ig – lehet, hogy nyitvatartási korlátozással – nyitva tudna maradni Pécs két uszodája és korcsolyapályája, ha plusztámogatást kapna a PSN Zrt.- mondta Ruzsa Csaba. Pécs alpolgármestere többek közt ezzel érvelt akkor, amikor a keddi közgyűlésen dönteni kellett:

HOGYAN TUDJÁK ÉLETBEn TARTANI A Pécsi sport nonprofit zrt.-t és INTÉZMÉNYEIT

Ez az a cég, amely üzemelteti a Hullámfürdőt, a Nevkó sportuszodáját és a korcsolyapályát is.

Az előterjesztést egyébként a közgyűlés kezdetén nyújtották be. Ennek ellenére a többség elfogadta a félmilliárdos többletköltséget, így a PSN. Zrt megkapja ezt az összeget.

Kővári János (ÖPE-KDNP) szerint jobban is lehetne mérlegelni azt, hogy ebben a válságos helyzetben, a nehéz helyzetbe került családokat, kisvállalkozásokat vagy a korcsolyapálya üzemeltetését segítik-e inkább – erről egyébként Csizmadia Péter állított össze egy javaslatcsomagot pár napja. Kővári azt is felhozta, hogy a sportcsarnok energetikai korszerűsítése évek óta húzódik, emiatt is kerülhet több száz millió forinttal többe egy ilyen intézmény fenntartása.

Erről itt írtunk:

Kővári szóba hozta azokat a napelemparkokat Pécsett, amiket még mindig nem használ fel a város az energiaköltségek csökkentése érdekében. Végül a közgyűlés többsége (21 igen, 5 tartózkodás) elfogadta, hogy

240 millióról 850 millióra emelkedjen a PSN Zrt. éves támogatása.

Ruzsa Csaba alpolgármester szerint mindez a megemelkedett energiaárak, a bérfejlesztés és a két uszoda „rendbetétele” miatt is szükséges.