Címlap Politika Háború: Putyi...

Háború: Putyin katonai mozgósítást rendelt el

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök ma reggeli beszédében. Az orosz elnök úgy fogalmazott: a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím félszigetet – számolt be az Index.

A lap szerint Vlagyimir Putyin elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen.

Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják. […] A Nyugat agresszív oroszellenes politikájában átlépett minden határt

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin, hozzátéve, hogy szerinte a Nyugat célja Oroszország meggyengítése, megosztása és elpusztítása.

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok, tehát akik katonai gyakorlattal rendelkeznek. Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet.

Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. A népünket mindenáron megvédjük. Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek

– fogalmazott az orosz elnök. Vlagyimir Putyin végezetül azt mondta, hogy nem blöfföl, amikor azt mondja, hogy nukleáris fegyvereket is bevethet…