Címlap Hírek Két kilométer...

Két kilométer magas karácsonyfát futnak ma Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összegyűjtöttük három izgalmas, kimozdulós programot azoknak, akiket nem riaszt vissza az időjárás. Lesz futás, betlehemes és egy kis lazulás is. 

ADVENTI VARÁZS PALKONYÁN: december 17., szombat 10:00 – december 18. vasárnap 19:00

Varázslatos karácsonyi hangulat Palkonya Gasztrofaluban, ahol a pincészetek, éttermek és bisztrók most magával ragadó adventi forgataggal fogadják vendégeiket! Valódi ünnepi lassulás, ahol a legkisebbeknek karácsonyi játszóházzal készülnek, míg a nagyokat a helyi pincészetek karácsonyi borvására és lélek melegítő forralt borai, az éttermek finomabbnál-finomabb fogásai és a kézműves kiállítók színes portékái várják a programok mellett. Bővebben ITT.

ORFŰ PÁSZTORJÁTÉK: december 17., szombat 14 óra

A karácsonyi készülődés csúcspontján pásztorjátékkal rukkolnak elő a malmoknál. A betlehemes játék a kis Jézus születését hirdeti. Az orfűi önkormányzat kezdeményezéséhez csatlakozva 16 órakor fénybe borul a vízimalom ablaka, mint a falu közös kalendáriumának egyik dísze. Napközben az Orfűi Kézműves Egyesület mesterei várják az érdeklődőket, akik megtekinthetik és kipróbálhatják a lélekmadárfaragást, a bőrékszer-készítést, vagy éppen a kerámiafestést, de vásárolhatnak is karácsonyi ajándékot a portékák közül. Bővebben az eseményről ITT.

KARÁCSONYFÁT FUTNAK PÉCSETT : december 17., szombat 17 óra

Idén is lesz 2 km magas pécsi karácsonyfa! A FutaPécs szervezésében december 17-én, szombat 17 órakor a Domus parkolótól indulnak a futók, sétálók, hogy karácsonyfát formázzanak a városban. Futótáv: kb. 10 km, Gyalogostáv: kb 2 km. Az esemény ingyenes és jótékony célú is, hiszen várják a száraz ételadományokat. Bővebben az eseményről ITT.

Bronzmeccs – december 17., szombat 16 óra

Ezt azért tesszük ide, mert ha nem advent, akkor Vb. Mi egy hónapja követjük. Hátha valaki elfelejtette ezt a dátumot.