Címlap Hírek Kásler Miklós...

Kásler Miklós szerint napi 30 ezerre is nőhet a fertőzöttek száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő egy-két hétben várhatóan tovább emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A koronavírus-járvány folyamatosan döntögeti a csúcsokat, egyre több a beteg. A következő hetekben nem fog javulni a helyzet, sőt: Kásler Miklós szerint az várható, hogy a fertőzöttek száma napi szinten elérheti a 30 ezret!

A betegség lefolyása ugyanakkor gyengébb, mint az eddig ismert vírusvariánsoknál. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy mindenki megfelelő védettséggel legyen felvértezve, ezt pedig csak az oltás révén lehet elérni.

– Elsősorban nem azt kell figyelembe venni, hogy ki hány oltást kapott eddig, hanem hogy a második és a harmadik oltást mennyi idővel ezelőtt kapta meg az illető – fogalmazott Kásler Miklós, hozzátéve, hogy továbbra is az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. – Három-négy hét kell a második vagy a harmadik oltás után, hogy kialakuljon egy magas védettségi szint.

Az oltás adta védelem körülbelül négy hónapig áll fent. A hetedik-nyolcadik hónapban az elért védettségi szint a felére csökken!