Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ősszel Budapest, Eger, Gyula és Hajdúszoboszló után Pécs vonzza a legtöbb vendéget az előfoglalási adatok alapján - adta hírül az MTI egy szállásfoglaló portál adataira hivatkozva.

Nyáron a Balaton és Siófok volt a sláger

Átlagosan 99 ezer forintért foglaltak szállást az utazni vágyók a Balatonnál.

10 ezer forint/éj/fő a szállás

A Szallas.hu adatai alapján egy főnek egy éjszaka átlagosan 13,8 százalékkal került többe idén nyáron tavalyhoz viszonyítva, országosan – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Érdekesség: – A szezon legtelítettebb napja augusztus 21-e, szombat volt.

A szezon legtelítettebb napja augusztus 21-e, szombat volt

Átlagosan 2,7 éjszakára foglaltunk és a vendéglétszám foglalásonként 3 fő volt – áll a portál közleményében. Az oldal adatai alapján egy főnek egy éjszaka átlagosan 13,8 százalékkal került többe idén nyáron tavalyhoz viszonyítva.

A portálon foglaló vendégek 96 százaléka belföldi úti célt választott, a foglalási darabszám statisztikái alapján a belföldi települések toplistájának élén Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló végeztek, majd Eger, Balatonfüred, Hévíz és Gyula következett a sorban.