Címlap Koronavírus Másfél év ala...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

De ebben még nincsenek benne a második félév, azaz a második hullám végének és a harmadik adatai.

A hozzájuk beérkezett információk szerint egyre több intézményben jelenik meg újra a koronavírus – mondta a Spirit FM Partvonal című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

A HVG szemléje szerint Gosztonyi Gábor amondó, tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagy a lemaradásuk a diákoknak, amit idén kell pótolniuk a pedagógusoknak. Azt is mondta, hogy a tanárok akár egyik napról a másikra képesek átállni a digitális oktatásra.

Gosztonyi beszélt arról is, hogy információik szerint az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben a járvány miatt.

Több mint 140 kollegát veszítettünk el másfél év alatt

– mondta a PSZ alelnöke a műsorban, majd hozzátette, hogy ebből hivatalos adat csak tavaly december 31-ig van, a második félév, azaz a második hullám végének és a harmadik hullám adataival egyelőre nem rendelkeznek.

Gosztonyi szerint az egészségügyi, szociális és a pedagógusi ágazat „mélységesen alulfinanszírozott”, ezért bérrendezést kérnek. Azokhoz az állásokhoz például, amikhez felsőfokú végzettség kell, diplomás minimálbért szeretnének kiharcolni.