Címlap Hírek Környezetvéde...

Környezetvédelmi verseny baranyai felsős diákoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Youth4GreenerEU - Felsős általános iskolai osztályok részére szervez versenyt Europe Direct Baranya és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyára. A főnyeremény a LAFRAGE ausztriai cementgyárának meglátogatása.

A verseny célja a környezeti szemléletformálás, a fiatalok szerepvállalásának és aktív cselekvésének előmozdítása. A tanulók motiválása, hogy elhivatott, nyitott és felelős állampolgárként éljék mindennapjaikat, akik fontosnak tartják a környezet értékeinek megóvását, a bolygó állapotának megőrzését, javítását. Az ismeretek átadása és elsajátítása mellett a természeti és társadalmi környezettel való életszerű, közvetlen élményalapú kapcsolat kialakítása a fiatalokban.

A nyertes csapat egynapos tanulmányi kirándulást nyer a LAFARGE Mannersdorfi Cementgyárába 2023 tavaszán.

A versenyre Baranya megyei és pécsi általános iskolás felső tagozatos (5–8. évfolyam) diákjaiból álló 4 fős csapatok jelentkezését várják. Minden iskolából tetszőleges számú csapat jelentkezhet. Pályázni a november 7-ig az alábbi online felületen elküldött versenyfeladattal lehet.

A verseny részletei ITT