Címlap Hírek Koronavírusba...

Koronavírusban hunyt el Panka egyik gazdija, a pécsi operaénekes vette magához a kutyust

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fertály Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház operaénekese már másodszor mentette meg Pankát, a koronavírus miatt egyedül maradt kutyust. Rengetegen segítettek, hogy a fővárosból Pécsre tudja hozni az állatot. 

Pankát 3,5 éve fogadták örökbe az álomgazdik

Panka egyik gazdija a múlt héten hunyt el, a másik kétoldali tüdőgyulladással kórházban fekszik

Viszont ez az álom most szertefoszlott – írta posztjában Fertály Katalin pár napja a közösségi oldalán. A megrázó és szívhez szóló üzenet arról szólt, hogy a kutyus

egyik gazdája koronavírus miatt elhunyt, a másikat pedig kórházban ápolják a fővárosban, ezért az állat egyedül van.

Katalin azonnal indult volna, de támogatásra volt szüksége

Az állatért Fertály Katalin azonnal elutazott volna Budapestre, hogy a kutyus ne legyen egyedül és el tudja látni.

– Ehhez az utazáshoz kértem az interneten segítséget. Szerencsére többen mellém álltak, még egy színházi rendező is, ezért el tudtam hozni Pankát – mondta Katalin.

Katalin és Panka

Panka másodszor éli át a tragédiát

A kedves és gyönyörű kutyus már másodszor maradt egyedül.

– Legelső gazdija, aki egy idős néni volt, szintén meghalt. Most a második otthonában történt tragédia a koronavírus miatt – vallotta be Katalin, akit szintén megrázott a középkorú nő halála, hiszen szoros kapcsolata volt az örökbefogadókkal.

A beteg férfiban a kutyus tartja az erőt

Az elhunyt asszony férje is kórházban van, elkapta a koronavírust.

– Sikerült vele pár szót beszélnem telefonon, de a hatalmas veszteség után nehéz benne tartani a lelket. Egyedül a kutyus vigasztalja, akihez majd visszatérhet, ha meggyógyul – mondta Katalin, aki napi szinten küld Pankáról fotókat, bízva abban, hogy ez segít majd a gyógyulásban.

Példaértékű, amit Katalin csinál

Katalin 8 éve állatvédő

Fertály Katalin a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozik operaénekesként, de a mindennapi próbák mellett jut ideje az otthontalan macskákra, kutyákra és nyulakra is. Nyolc éve állatvédő és civilként tevékenykedek. Jelenleg 6 kutyával és 1 cicussal él együtt. Tavaly 49 kutyát, 31 cicát és 1 nyuszit adott örökbe és ivartalanított 94 macskát, valamint 34 kutyát. Az állatok ellátásához pedig pluszmunkát is vállal a színházban, énekkari titkárként és a kottatár vezetőjeként is dolgozik.