Címlap Arc Kovács Gábor,...

Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa kapta az Év Vendéglőse díjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda – számolt be róla a turizmus.com.

A 2001-ben alapított díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont

  • az eredményesen végzett munka,
  • a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás
  • és a példamutató közéleti tevékenység is.

Két év kihagyás után (a pandémia idején nem tartották meg) az elnökség úgy gondolta, hogy sokan vannak, akik az embert próbáló nehézségek ellenére is kitartóan küzdenek évek óta, és rászolgáltak a díjra.

A legtöbb szavazatot kapta Kovács Gábor

Kovács Gábor 2019-ben „Az Év Vállalkozója” címet is elnyerte

“Bizonyos értelemben visszanyúlunk a gyökerekhez, a Tenkes Csárda jórészt mindig is erről szólt” – mondta korábban Kovács Gábor. 

A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak – írták a szakemberről.

Fokhagyma, krumpli a szomszéd településekről

A Tenkes Csárda vezetője arra is figyel, hogy a környék településeiről szerezze be a nyersanyagokat, amennyit csak ereje engedi.

– Sokszor elmondom, de hangsúlyoznom kell, mennyire fontos dolog ez. Vejtiből például több száz kilogramm fokhagymát vettünk és több mázsa burgonya érkezik hozzánk a környék településeiről. Szilváson salátát termelnek nekünk, míg a tojást is egy helyi termelőtől szerezzük be. Lényeg, hogy helyben maradjon a pénz. Ezzel nekik is segítünk, mi pedig hálásak vagyunk a munkájukért, mert a minőségi, ízben gazdag hozzávalók nélkül nem lehet valódi magyar konyhát vinni – tette hozzá Kovács Gábor.

“A pandémia alatt sem küldtünk el embereket, most sem szeretnénk”

350-400 négyzetméter fűtenek fel kandallóval, amire a gázkazán rádolgozik ha kell

– Szeretném, ha a dolgozóink biztonságban éreznék magukat. Úgy tervezem, hogy heti 1 szünnappal meg tudjuk oldani a telet, ahogy tavaly is. Azt kértem, ne aggódjanak! Aki tisztességesen dolgozik, annak megmarad a munkahelye és tisztességes bért kap – mondta korábbi interjújában a Pécs Aktuálnak Kovács Gábor, aki 22-25 munkavállalóért felel.

„Fő célunk, hogy ne csak éttermet üzemeltessünk, hanem a kultúránkat is fenntartsuk”

Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring díjjal tüntette ki (2019). A Pannon Borrégió 12 éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát. 2019-ben a Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta, 2019-ben a VOSZ elnöksége Az Év Vállalkozója díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett.

KORÁBBAN ÍRTUK:

(Forrás: www.turizmus.com)