Címlap Arc Láttátok? Poz...

Láttátok? Pozitív üzenetekkel „támad” Pécsett egy diáklány

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtelt Pécs pozitív töltetű üzenetekkel. A cetlikkel kórházban, villanyoszlopokon, falakon, de a helyi járatú busz hátsó ülésén is találkozhatunk. A Pécs Aktuál utánajárt, hogy mi ez pontosan és kihez köthető! A válasz röviden: EGY KÜLFÖLDI, EGYETEMISTA LÁNY CSINÁLJA!

Ez a Happy Pécs Project, amit egy 26 éves lány indított

A Pécs Aktuál elérte a diáklányt, ám ő nem szerette volna felfedni magát. Annyit azonban elmondott, hogy egy dél-ázsiai, hideg kisvárosból érkezett Pécsre, hogy tanulhasson és, hogy megtalálja saját lelki egészségét. Mindemellett fotózni és írni is szokott, több könyvét is kiadták már. Magába a Happy Pécs Projektbe egyedül vágott bele. Többet nem igen szeretett volna most megosztani magáról.

Fénysugár a homályban

A pozitív szemléletű lány – egyelőre – angol nyelven ír kis cetlikre megmosolyogtató üzeneteket, amiket azután a város különböző pontjain ragasztgat ki.

Célja, hogy egy kis boldogságot csempésszen szívünkbe – még, ha csak egy pillanatra is – ebben az amúgy is szürke és nehéz időszakban. Utalva ezzel a bezártságra és a járvány okozta helyzetre.

Hiányzik neki a napfény, nektek is?

A dél-ázsiai lány elmondta, hogy a napfény hiánya kifejezetten megviseli és úgy érezte, hogy elszívja az energiáját a szinte konstans rossz idő.

„Zavaró volt nagyon számomra a korai sötétedés. Ezért elkezdtem keresni a boldogság forrását. A cetlikkel fel akartam dobni azok hangulatát, akik szintén hasonlóan éreznek.”

Kórházba tette az első üzenetét

Eleinte kételkedett ötletében, abban, hogy rövid üzenetek formájában képes mosolyt csalni az emberek arcára. Végül első üzenetét az egyik kórház belső falára ragasztotta fel.

Honnan jönnek a szövegek?

A diáklány elmondta, hogy véletlenszerű gondolatokat vet papírra, melyek neki is örömet és boldogságot okoznak. Ami pedig a kiszemelt helyeket illeti, nincs benne logika. Nincsenek kifejezetten kedvelt „célpontjai”. A reggeli futásnál vagy sétánál, ha meglát egy szimpatikus helyet – akkor oda kiragasztja az adott kis cetlit. Remélve, hogy senki sem látja meg – valamiért nagyon ügyel az anonimitásra.

Egyelőre angolul üzen

A 26 éves lány idővel magyarul is szeretne majd kis üzeneteket írni, de egyelőre tanulja anyanyelvünket.

Van közösségi oldala is

A projektnek már közösségi oldala is van: Happy Pécs Project néven fut.