Címlap Politika Elege lett a ...

Elege lett a pécsi momentumosoknak a megbeszélésekből, utolsó utáni ultimátumot adtak Péterffy Attilának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen pontosan két napot adtak a pécsi polgármesternek. De mi jön ezután?

Az egyik pécsi momentumos képviselő, Topán László tette ki azt a posztot, amiből egyértelműen kiderül, hogy megunták a hetek óta tartó megbeszéléseket Péterffy Attilával a 12 pontos ultimátum ügyében. Így egy utolsó figyelmeztetést adtak a pécsi polgármesternek, hogy ezen a héten írásban válaszoljon az egyes pontokra.

A pécsi Momentumos képviselők azt írják: „tegnap került sor a polgármesterrel és a megjelent koalíciós képviselőkkel folytatott megbeszélések negyedik fordulójára.

A korábbi – helyenként feszült hangulatú, váltakozó tempójú – találkozók tapasztalataiból kiindulva a hatékonyság növelését, a tárgyalások ebben a formában való mielőbbi lezárását javasoltuk. Arra kértük Péterffy Attila független polgármestert, hogy a tizenkét pontra még ezen a héten írásban válaszoljon.

Fontos tisztázni, hogy a tizenkét pont tartalma összhangban áll a 2019. június 30-án az őszi önkormányzati választásra közösen aláírt megállapodásunk tartalmával és Péterffy Attila önkormányzati választásra írt polgármesterjelölti programjának értéküzeneteivel.

A tegnapi megbeszélésen az a megegyezés született, hogy közös nyilatkozatot nem adunk ki, de képviselői felelősségünkből következően kötelességünknek érezzük, hogy a város közvéleményét ebben a formában tájékoztassuk. A tárgyalások részleteit, eredményeit és a független polgármestertől, Péterffy Attilától kapott válaszokat annak megérkezése után fogjuk nyilvánosságra hozni” – közölték.

Pécs polgármestere hetek óta húzza az időt, ami – információink szerint – alap taktika volt, ugyanis az MSZP-nek nem érdeke, hogy Péterffy aláírja a 12 pontos követelést. Úgy tudjuk, a szociaisták egyáltalán nem tartanak a koalíciós képviselőktől, mert úgy vélik: senkinek nem érdeke, hogy igazán megborítsa a jelenlegi városvezetést. Hogy ezt valóban jól érzik-e, az hamarosan kiderülhet.

Mindeközben Mellár Tamás is támadásba lendült a háttérben, ennek pedig megvan az oka – mondják forrásaink. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben: