Címlap Hírek Bevethetik a ...

Bevethetik a Titkos Fegyvert Pécsen a szocialisták 2022-ben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kigolyózná az MSZP Mellár Tamást az országgyűlési képviselői pozíciójából, értesült lapunk, és több vasat is a tűzben tartanak. De létezik a titkos fegyver elmélet is.

Mindegyik városházi, és MSZP-közeli forrásunk szerint „Mellár Tamás csillagának leáldozott”, ha a szocialistákon fog múlni, más jelöltet támogatnak majd a 2022-es országgyűlési választásokon. Pécsett két körzetben lehet indulni; de az MSZP csak egyben „játszhat” – információink szerint, mert a másikat, ahol egyelőre Hoppál Péter van, a DK kérte magának. (Ott indul majd Keresztes László Lóránt, LMP-s politikus is – jelentette be korábban.)

Lapunk úgy tudja, bár az MSZP beígérte a támogatását Nemes Balázsnak, de valójában egyáltalán nem a Momentum pécsi elnökében gondolkodhatnak, hanem

egy „mindig bevethető„; „kérdés nélkül teljesítő„; „bármit elvállaló” régi motorosban: Cserfainé Dr. Kovács Ágnesben.

Cserfainét Tóth Bertalan „emberének” tartják; a jó kapcsolatuk nem is titok. (Akkoriban lett az EEI vezetője is, amikor átmenetileg, Tasnádi Péter polgármester halála miatt Tóth Bertalanra maradt Pécs vezetése).

Mindenhez is ért, bármit elvállal

Cserfainéról azt mondják baloldali körökben, hogy bármit elvállal, amire megkérik. Bár nagyon fontos neki, de nem elsősorban a személyes ambíció hajtja, mint inkább a lojalitás – mesélik, hozzátéve viccesen, hogy „ha kell, akkor mindenhez is ért”.

A civilben gyermekorvos; egykori Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) vezetője, 2014-ben Páva Zsolttal szemben – az ellenzéki összefogás és támogatás ellenére – komoly vereséget szenvedett. Úgy tudjuk azonban, hogy ez akkoriban nem lepett meg senkit az MSZP-n belül sem; Cserfainé mégis magára vállalta a tuti vesztes szerepet. A hála nem maradt el, sőt, máig is tart.

Az asszony Péterffy Attila kabinetjében is helyet kapott, mint „egészségügyi referens”.

Jutalombotrány

Cserfainé nevéhez nem igazán kapcsolódik botrány, noha a 2014-es kampányban előkerült a saját jutalom ügye. Akkor azzal találta meg a Fidesz, hogy az EEI vezetőjeként ötször is felvett jutalmat, összesen 3,1 millió forintot. Ezt akkoriban Cserfainé nem tagadta, szerinte ez jogszerű volt, és csak gyűlöletkampányt folytat ellene a jobboldal – védekezett.

2014 és 2019 között csöndes éveket tudhatott maga mögött politikai értelemben, alig tűnt fel a nyilvánosságban, de Péterffy Attilával elment azért fórumozni a kampányban. Ennek ellenére máig „megbízható káderként” tartják számon az MSZP-ben. Bíznak abban is, hogy ismert orvosi múltja miatt „el lehet adni” a választáson a szavazóknak.

Próbáltuk elérni Cserfainét, de egyelőre nem sikerült. Ha tudunk vele személyesen, vagy telefonon beszélni, megírjuk.

Mellárnak mennie kell – Közérdekű adatigénylésekkel bombázza a város cégeit

Lapunk információ szerint Mellár Tamásra már kiadta az MSZP a „kilövési engedélyt”, és ezt informálisan a tudtára is adták – értesüléseink szerint. A jelenlegi országgyűlési képviselő azonban nem hátrál meg, a Pécs Aktuálnak Mellár azt mondta, mindenképppen elindul újra az előválasztáson, nem lép vissza.

Jelen állás szerint azonban előválasztás csak akkor lesz a körzetben, ha több jelölt is indul. Ha azonban a kormányellenes, ellenzéki pártok, pártszövetség megegyezik egy jelöltben, akkor nem lesz előválasztás.

Hogy köze van-e a belső pozícióharcokhoz és taktikázásokhoz, azt nem tudjuk, de tény, hogy eközben az önkormányzati cégekeket közérdekű adatigénylésekkel bombázza Mellár Tamás. Ezt szintén megerősítette lapunknak, de a maga részéről ebben semmi rendkívülit nem lát – mondta.