Címlap Hírek Csak saját íg...

Csak saját ígéretét tartatnák be Péterffyvel a koalíciós képviselők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

56 oldalas ígérethalmazt írt össze Péterffy Attila még a választási kampányban. Ennek rögtön az első pontja az, amit az a kilenc koalíciós képviselő is kér egyebek mellett, akik aláírták a 12 pontos ultimátumot.

A polgármester ugyanis nem csak megígéri az anyagban az átvilágításokat, hanem azt is írja, hogy nyilvánosságra is hozza a vizsgálatokat:

„Független jogászokból és gazdasági szakértőkből álló Vizsgálóbizottságot állítok fel és

megállapításaikat mindenki számára közzéteszem

– írta Péterffy rögtön ígéretei legelején, hozzátéve, hogy azért, mert „Pécs nem lehet következmények nélküli város!”

A nyilvános közzététel azonban máig nem történt meg!

Az önkormányzat cégeinek átvilágításáról szinte alig tudni valamit, a sajtóhírek szintjénél komolyabb, ellenőrizhető, hiteles információ nem látott napvilágot; és a pécsiek sem láthattak bele, hogy a „független jogászokból” álló csapat pontosan milyen munkát végzett, mennyiért és miért pont annyi ideig, ameddig. Ezt hiányolják az érintett képviselők is, miközben több tízmillió forintot fizettek ki összességében a városi cégek ezekre az „átvilágításokra”.

Akadtak cégvezetők, akik arról panaszkodtak lapunknak, hogy hiába voltak jogilag ők a megrendelői az „átvilágításnak” és a kifizetői is, a kész anyagot nem láthatták; azokat ugyanis a polgármester asztalára tették le – állítólag – az átvilágítók. Tudomásunk szerint feljelentés nem történt emiatt, noha ez hűtlen kezelésnek minősülhet az általunk megkérdzett jogászok szerint. Hiszen a cégvezetők megrendeltek és közpénzből fizettek valamiért, amit nem is kaphattak meg.

Az ultimátum szerint január 31-ig kellett volna a polgármesternek nyilvánosságra hoznia az átvilágítások eredményeit, de ez nem történt meg.

Úgy tudjuk, kedden folytatódnak a megbeszélések Péterffy Attila és a képviselők között, többen végleges lezárást és megoldást várnak ettől, mert ez már a sokadik forduló. Hogy ilyen lesz-e, az kérdéses, ugyanis az MSZP-nek nem érdeke, hogy teljesítsék a képviselők jogos igényeit, de nem is igazán tartanak tőlük, illetve komolyabb ellenlépéstől – információk szerint.