Címlap Hírek Lecsupaszítot...

Lecsupaszította a Kertvárosi Rendelőintézetet a városvezetés, ezért visszahozná a szakrendeléseket a pécsi jobboldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt küldött szerkesztőségünknek a pécsi Fidesz-KDNP frakciószövetség: "Kamarás Péter: Péterffy nem tiszteli az időskort megélt pécsieket" címmel. Szerintük teljesen le akarja építeni a kertvárosi rendelőt a városvezetés. A közleményt szó szerint mutatjuk.

 

„Péterffy Attila baloldali városvezetése az elmúlt négy esztendőben iskolapéldáját mutatta be annak, miként lehet egy nagyvárost olyan érzéketlenséggel kormányozni, amely folyamatosan hátrányt okoz a Pécsett élő, időskort megélt polgároknak.

Miközben a korábbi jobboldali városvezetés térítésmentesen biztosított több mint ötszáz időskorú pécsi polgár részére jelzőrendszeres házi segítségnyújtó eszközt, amelynek segítségével a magányosan élők egy gombnyomással jelezhették hozzátartozóiknak, ha bajba kerültek, elestek, magatehetetlenekké váltak, addig a baloldali városvezetés százötven embertől akarta visszavenni tavaly októberben a készülékeket, míg a többieknek fizetőssé tette volna a szolgáltatást. Ettől végül hosszas vitát követően csak a jobboldal tiltakozása miatt tántorodott el Péterffy Attila csapata.

Emlékeztetünk mindenkit arra is, hogy 2018-ban az akkori, jobboldali városvezetés megnyitotta a Kertvárosi Rendelőintézetet, annak érdekében, hogy a Kertvárosban élők helyben tudjanak hozzáférni különböző szakrendelésekhez, amely különösen nagy segítség volt a városrészben élő nyugdíjas korosztálynak. Az itt elindított nyolc szakrendelésből azonban Péterffyék négyet már megszűntettek, köztük a szemészetet, a kardiológiát, az ultrahangot és a belgyógyászatot, de ha a polgármesteren múlik, akkor a későbbiekben további, egyelőre még megmaradt szakrendelések is megszűnhetnek.

Amennyiben a jobboldal jövőre lehetőséget kap a helyhatósági megmérettetésen a pécsiektől, akkor megálljt parancsolunk Péterffy Attila nyugdíjasokkal szembeni érzéketlen politikájának és újra megnyitjuk a Kertvárosi Rendelőintézet már bezárt szakrendeléseit, a jelenleg is működőket pedig megtartjuk. Csatlakozva a Magyarország Kormánya által elindított gondosóraprogramhoz, pedig azon leszünk, hogy állami forrásból valamennyi Pécsett élő idős ember hozzáférhessen a jelzőrendszeres házi segítségnyújtó eszközökhöz.

Mi hiszünk benne, hogy a városban élő időskorúak mindennapjait nem a városházán horribilis összegekért jóbarátok által megírt idősügyi koncepciók oldják meg, mint ahogy az most történik Péterffy Attila körül, hanem praktikus, a hétköznapi élet kihívásaira választ adó intézkedésekkel tehetjük könnyebbé és komfortosabbá a nyugdíjas korosztály életét.”