Címlap Hírek Legyőzzük ma ...

Legyőzzük ma este az albánokat? Az nem kérdés, hogy képesek vagyunk rá!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szurkolók nem segíthetnek, hiányzik a vezéregyéniség, Szalai Ádám, és a szövetségi kapitányt, Marco Rossit is kóstolgatták az elmúlt időszakban – nem túl jók az előjelek a Magyarország–Albánia vb-selejtező előtt, amelyre ma este (20.45) a Puskás Arénában kerül sor. Ettől még simán nyerhetünk!

Amint jön egy-két normálisabb eredmény, pillanatok alatt hozzászokunk a jóhoz, és utána elvárjuk, hogy a kudarcok elkerüljenek a folytatásban. Pedig nem így megy ez a sportban. Nincsenek verhetetlen csapatok (lásd a Bayern, az Ajax, a Real Madrid vagy a Paris SG bukását az elmúlt hétvégéről), miként nincsenek olyan ellenfelek sem, akikkel szemben tutira lehet menni.

A magyar labdarúgó-válogatott ma este újabb világbajnoki selejtezőt vív, az albánokkal találkozik a Puskás Arénában. Ha minden a legnagyobb rendben lenne a csapatnál, nyugodtan ki lehetne jelenteni, hogy mi vagyunk az esélyesek. De ettől most sajnos elég messze vagyunk.

Kezdjük azzal, hogy a FIFA alaposan megbüntetett bennünket a magyar–angolon történtek miatt. Zárt kapus lesz az albánok elleni vb-selejtező, ami bizony jelentős hátrány: az utóbbi években ismét egymásra talált a válogatott a szurkolókkal, utóbbiak óriási segítséget jelentenek a lelátóról, és most is hatalmas szükség lenne rájuk. De üres lesz a Puskás Aréna.

Ráadásul nem lesz ott a csapatban Szalai Ádám sem. Sokan szapulják a játéka miatt, mondván, milyen csatár az, aki csak szökőévente szerez gólt, de nekik is tisztában kell lenniük azzal, hogy ő a válogatott vezére, akinek a mentalitása többet jelent a meccsenkénti egygólos átlagnál. Sérülés miatt nem lehet ott a pályán – nagy kár érte!

Miként azért is kár, hogy az utóbbi időben, az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségek, valamint az Andorra ellen nyújtott vérszegény produkció miatt elég sokan kritizálták a szövetségi kapitányt. Azt a Marco Rossit, aki remek munkával alaposan összerántotta és gatyába rázta a magyar válogatottat, akinek a kezeit néhány hónappal ezelőtt még csókolgatták, s aki imádja a csapatát és imád minket, magyarokat is. Meg kellene tanulni végre, hogy nem kell rögtön, egy-két balul elsült meccs után kóstolgatni az edzőt! Persze: mindez hiú ábránd!

Nem túl jó előjelek ide vagy oda, ma este akaratos, elszánt és lehetőleg jó játékra van szükség, ami remélhetőleg számunkra kedvező eredménnyel is párosul. Vágjunk vissza az albánoknak a múltkori vereségért, aztán jöjjön az angliai csata!

Az I-csoport mai programja (mindhárom 20.45): Magyarország–Albánia, Andorra–Anglia, Lengyelország–San Marino.

Fotó: Árvai Károly