Címlap Hírek LEZÁRÁS: Átép...

LEZÁRÁS: Átépítik a kertvárosi körforgalom alatti vízhálózatot, egy hónapra lezárják a csomópontot

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ünnepek után megkezdődik a kertvárosi körforgalom alatti vízhálózat cseréje – tudatta a Tettye Forrásház Zrt. Ennek oka, hogy az elmúlt hónapokban többször is meghibásodott a rendszer. Ez pedig nem jó hír, hiszen ez a vezeték látja el Kertvárost ivóvízzel.

Erről a csomópontról van szó: Keszüi út – Megyeri út – Nagy Imre úti kereszteződés

A munkálatok alatt december 28-tól egy hónapra lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A városrész 50 ezer lakosát ellátó, csaknem fél méter átmérőjű vezeték sajátossága, hogy építésekor egyes részeit gyári idomok helyett a helyszínen hajlított csövekkel alakították ki 1975-ben – ezek a speciális részek hibásodtak meg egymás után az utóbbi fél évben.

A Tettye Forrásház Zrt. közleményben közölte: a szakemberei januárban egy gondosan megtervezett felújítás során átépítik a csomópontot: a munkálathoz gyártott, nagy átmérőjű ívidomok felhasználásával kicserélik a régi vezeték egy szakaszát, és kikerülik vele a körforgalmat.

Az előkészítő munkákhoz december 28-án 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. A január 3-án kezdődő vezetékcserék után a körforgalmat január második felében ideiglenesen, betonszintig helyreállítják. A tervek szerint

2022. január végén állhat vissza az eredeti forgalmi rend a kereszteződésben, amely – az aszfaltüzemek újraindulásával – tavasszal kap végleges burkolatot.

A szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a felbontás a lehető legszükségesebb ideig okozzon fennakadást a közlekedésben; az időjárás (tartós fagy, ónos eső, hó) azonban módosíthatja a tervezett menetrendet!

Terelőútvonal december 28-tól:

  • Nagy Imre út – Keszüi út – Táncsics Mihály út – Móra Ferenc utca – Megyeri út
  • Maléter Pál út – 57-es út – Vásártér utca – Megyeri út
    Kérjük, hogy az arra haladók figyeljék a jelzőtáblákat és tartsák be a közeli lakó-pihenő övezetre vonatkozó
    KRESZ szabályokat! (A Lőtér utcába és a Bogár utcába déli irányból való behajtás tilalmára a munkálatok alatt
    jelzőtábla is figyelmeztet.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni a közlekedők és a környéken élők türelmét, megértését, amellyel segítik a munkálatot!