Címlap Baranya Ilyen luxussz...

Ilyen luxusszálloda épül Pécs közelében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár hete elkezdődött a Pogány külterületére álmodott 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel építése - számolt be a Magyar Építők.

A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos és nyolcszobás Zsályaliget Hotel. A tervezési területen a meglévő épületek közül a Zsályaliget Hotel, valamint egy régi lakóház és egy présház is megmarad.

Új utakat kell építeni a hotelhez

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellnesshotel készül majd el, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület a völgy falára simuló ívként jelenik meg, amelyhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz.

Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, így mind a gépjármű, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is szükséges kiépíteni.

Ilyen jellegű és besorolású hotel nincs még egy a térségben. Innen jól megközelíthető mind a villányi turisztikai térség, mind a páratlan lehetőséget kínáló Pécs is.

A szálloda megépítésével a térségben létrejöhet egy országosan is kiemelkedő minőségű turisztikai szolgáltatás, mely az alapinfrastruktúra biztosításán túl egy önmagában is értékesíthető turisztikai termékként értelmezhető

– mondta Magyar Péter főépítésvezető.

A tervek szerint jövő nyárra végeznek a komplexum kivitelezésével.

(Forrás: Magyar Építők)