Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Altathatják és még meg is varrhatják a beteg macikat a gyerekek szombaton Pécsett, a Teddy Maci Kórházban. A program még Svédországból indult, mára azonban minden nagyobb magyar városban rendeznek hasonló programot, hogy az orvosoktól és a vizsgálatoktól szorongó gyerekek gátlásain oldjanak. Pécsett március 11-én, a PTE ÁOK Szigeti úti aulájában várják a családokat.

A cél a gyerekek orvosokba vetett bizalmának növelése

Sérült macikat és babákat is magukkal hozhatnak a gyerekek a játékkórházba. Itt olyan eszközökkel gyógyíthatnak és ismerkedhetnek meg a kicsik, amivel ők is találkozhatnak egy-egy orvosi vizsgálat alatt.

A helyes fogmosásra is figyelmeztetnek itt

A szülők többsége azért hozza el gyermekét, hogy kevésbé tartson a gyermek kivizsgálásoktól.

A Teddy Maci Kórházat orvostanhallgatók találták ki azért, hogy az orvostól és vizsgálatoktól való félelmet csökkentsék a gyerekekben, valamint rávezessék őket az egészséges életmódra.

A Teddy Maci Kórházban a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai, önkéntesként foglalkoznak a gyerekekkel.

A Teddy Maci program Svédországból indult, melyet hazánkban 2002-ben, Pécsett honosítottak meg. Azóta országszerte számos alkalommal rendeznek Teddy Maci Kórházakat, melyeken több ezer gyerek vesz részt.

Részletes információ a kórházról:

Már 9:00-től várják az érdeklődőket a Dr. Romhányi György Aulába.

Technikai információk:
– A rendezvény ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. Kiskorú vendégeinket azonosító karszalaggal látunk el a belépést követően, mely tartalmazza a hozzátartozó elérhetőségét.
– Busz: rendezvényünk elérhető a 2, 2A, 26, 27, 28, 29, 55 számú buszjáratokkal (Egyetemváros buszmegálló).
– Parkolás: az egyetem mellett közvetlenül (Honvéd utca), illetve a Klinikai Központ területe. Alternatív lehetőségek: LIDL parkoló, ALDI parkoló.
– Ruhatár: az alagsori ruhatár a családi nap időtartama alatt nyitva áll vendégeink előtt.
– Mozgássérültek: rendezvényünk mozgássérültek számára megközelíthető a nyugati bejáraton keresztül.