Címlap Hírek Majdnem 4000 ...

Majdnem 4000 új fertőzött egy nap alatt, egyre többen vannak kórházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meghalt 84, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3928 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Magyarországon 94 916-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 2147-re emelkedett, 22 823-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 69 946.

5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma,

egyre többen szorulnak kórházi ellátásra.

A járvány elleni védekezés további erősítéséért a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, kihirdette a veszélyhelyzetet.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. Mindenkinek be kell tartania a szabályokat, óriási az egyéni felelősség – hívták fel a figyelmet.

Közölték: Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép, a most bevezetett védelmi intézkedések célja pedig az, hogy ez így is maradjon. Az intézkedések a járvány lassítását is szolgálják és az egészségügy teljesítőképességét is védik.

A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

    
    Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (24 253) és Pest megyében (12 049) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (6005), Borsod-Abaúj-Zemplén (5906) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (5264). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (1018).