Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napokon belül megjelennek a munkagépek a Vince utcában, ahol a következő néhány hónapban az alapoktól megújul az utca. A forgalmi rend megváltozik, a Tettye utca újra kétirányú lesz.

…a Vince utca teljes felújítására kiírt közbeszerzés lezárult, a tendert a STRABAG nyerte meg. A szerződést megkötötték. A munkálatok a tél, és a STRABAG egyéb munkái miatt 2024 február 8. kezdődnek és május 15. tartanak. A tervek szerint teljes útzár nem lesz. A munkálatok során új beton útalap készül, melyet nem mos el a Tettye patak, akkor sem ha extrém mennyiségű esőzés lesz. Eltűnnek a „botlató kövek”a jobb szélső sávról.

Ezt még október elején posztolta közösségi oldalán a körzet önkormányzati képviselője Horváth Tamás. A felújítás már így is két és fél hónapja csúszik, állítólag a kivitelező végül április utolsó hetében áll neki a munkának, ami minimum három hónapig fog tartani.

Az építkezés miatt a Vince utca járhatatlan lesz, ezért visszállítják a Tettye utca évszázadok óta jólbevált és megszokott kétirányú közlekedését. A közlekedési táblákat még nem cserélte ki a Biokom, ha ez megvan akkor indulhat a Vince utca felbontása.

A Vince utcában rendszeresen ott parkoló 40-50 autó elhelyezése is gond lesz, mert szabad parkolóhely nincs a környéken.