Címlap Hírek Megfeleződik ...

Megfeleződik a tűzoltók vonulási ideje Pécsett, szeptemberre kész a kertvárosi laktanya

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két tűzoltólaktanya is épül Pécsett 6 milliárd forintból. A kertvárosi laktanyába szeptemberben költözhetnek be a hivatásosok, ahonnan sokkal rövidebb idő alatt érnek ki a déli városrészbe és Uránvárosba, valamint a délre fekvő kisebb településekre is.

Összesen 14 fő lát majd el itt szolgálatot

Az új épületben 24 órás hírközpont, 4 gépkocsi szerállás és egy mosó is helyet kap – hangzott el a bejáráson, amit csütörtökön tartottak a kertvárosi laktanyában.

1,5 év alatt végeztek az 1600 nm-es, háromszintes épülettel

Az új tűzoltólaktanya mellett a régi, Engel János úti komplexumban is jelentős változás lesz. Ott a régi épület egy szintjét lebontják majd, mellé pedig már épül az új laktanya.

Összesen 6 milliárd forintot költenek a két épületre, amelyből a kertvárosi 1,5, az Engel János úti 4,5 milliárd forintba kerül.

A beruházásokkal a katasztrófavédelem tűzoltóegységei az eddiginél gyorsabban tudnak majd a káreseményekhez vonulni, ami hozzájárul a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonyságának növeléséhez,

így csökkenthető a keletkező károk mértéke és nő a lakosság biztonsága.