Címlap Hírek Meghalt Vágó ...

Meghalt Vágó István

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pista, velünk maradsz, nyugodj békében! - búcsúznak tőle. 

Váratlanul meghalt Vágó István – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció.

„A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk.” – írják közleményükben.

Vágó Istvánt saját halottjának tekinti a párt.

Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult

A televíziós műsorvezetőt a legtöbben a Legyen Ön is milliomos! c. vetélkedőből ismerték meg, amit 2000-től 2007-ig vezetett. Kedvelte a vetélkedőjátékok minden műfaját. Vezetett műsort Sebestyén Balázzsal is, majd később elismerte a fiatal kollégájának tehetségét. Méltó utódjaként emlegette.

2014-ben politikai pályára lépett

Bár egy tévés interjújában azt mondta, meg kell tanulnia politizálni, 2014-ben  Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult az önkormányzati választáson. Mindig is kiállt Gyurcsány Ferenc mellett és bízott benne, hogy valamikor majd Orbán Viktort kihívója lehet.

Díjai

  • A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat)
  • Pro Urbe Budapest díj (2005)
  • Prima díj (2006)
  • Story Ötcsillag-díj (2008)
  • Radnóti Miklós antirasszista díj (2008)

(Forrás: wikipédia.hu)