MEGHATÓ: Bandi bácsi 97 évesen, lábon kihordta a koronavírust

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsett élő, 97 éves Sümegi Andor (Bandi bácsi) lábon, kórház nélkül kihordta a koronavírust. Születésnapját már dédunokájával és családjával ünnepelhette pár napja. Igaz, az ide vezető út azért nem volt annyira egyszerű. Az ő történetük meghatott minket. Vigyázzunk egymásra!

Karácsony előtt pár nappal lett rosszul Bandi bácsi, akinek tesztje igazolta is: elkapta a koronavírust. A család nagyon megijedt, fel is készült a legrosszabbra. A karácsonyt egymástól távol, a betegség árnyékában töltötték.

– Bár a papa korához képest nagyon jó egészségnek örvendett, önellátó volt, külön élt, azért mi nagyon megijedtünk – mondta unokája.

Hiába óvták egész évben, végül elkapta a vírust

A 97 esztendős férfi – a pozitív tesztje után – két-három napig volt lázas. Állapota szerencsére nem romlott, kórházba nem került. Időközben viszont kiderült, hogy a szociális gondozójától kapta el a vírust, így ő már nem jött ápolni a bácsit. Unokája és családja ugrott be segíteni a covidos nagypapának, akit maszkban és kesztyűben láttak el nap mint nap.

– Nem volt egyszerű, de szeretettel és gondoskodással megoldottuk – vallja be unokája.

A család két hétig gyengélkedett, a papa kihordta a betegséget

A papa ápolása miatt a családból ketten is koronavírusosak lettek. A bácsi lánya, aki ráadásul krónikus beteg, még kórházba is került. Viszont unokája és családja nem kapta el a betegséget.

Az ünnep: 100 év egy tortán

97 + 3 = 100 év

A történt happy enddel zárult. Bandi papa a negatív teszt kézhezvétele napján ünnepelte 97 éves születésnapját, amit 3 éves dédunokájával együtt tölthetett. A gyermek ugyanis ugyanazon a napon született, mint dédapja. Így a tortára 100 gyertya került.

Isten éltesse őket egészségben, szeretetben!

Hirdetés
Előző sztori

Csodálatos fénygyűrű jelent meg Pécs egén! Mutatjuk!

Következő sztori

“A modellváltás a feltétele az orvosi karok megtartásának!”

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1