Címlap Hírek Megkezdte a m...

Megkezdte a munkát Pávkovics Gábor, Mohács új polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartotta alakuló ülését és meg is kezdte a munkát az újonnan megválasztott, mohácsi képviselő-testület. A szeptemberi, időközi választáson kétharmados többséget szerzett a FIDESZ-KDNP.



A kormánypárti Pávkovics Gábort az elmúlt 20 év legmagasabb részvételi aránya mellett választották polgármesternek a mohácsiak még szeptemberben.

– A választók akaratnyilvánításával és támogatásával helyükre kerültek a dolgok. A kiemelkedően magas részvétel pedig azt üzente, hogy a lakosság megértette a választások jelentőségét és üzenetét. Így válhatott ez a nap a demokrácia valódi ünnepévé – mondta Pávkovics Gábor polgármester.


Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi polgármester Szekó József nem sokkal a tavalyi választások előtt meghalt és az egyetlen, ellen induló Csorbai Ferenc került a városvezetői székbe.

A képviselő-testület azonban nem tudott együtt dolgozni a baloldali Csorbaival, így az nyáron feloszlatta magát.

Hargitai János szerint ez a méltatlan helyzet egy év kényszerpályára tette a Duna-parti települést, több milliárd forintos projektek csúsztak emiatt.


– Ezekkel a projektekkel az elmúlt egy évben nem sok minden történt, ezért ezek a programok késedelemben vannak. De a lemaradás mostantól behozható – tette hozzá Hargitai János.

Pávkovics Gábor polgármesteren kívül hét kormánypárti és négy baloldali képviselő dolgozik majd a Duna-parti városban.

Korábban írtuk: