Címlap Hírek Mérgező növén...

Mérgező növényt találtak ebben a zöldbabban, tiltólistára került

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb termék-visszahívást jelentett be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Közlésük szerint ezúttal a Penny Market hívta vissza a

Sugo Food által gyártott, Zöldségeskert Sárga hüvelyű vágott zöldbab gyorsfagyasztott, 1000 grammos termékét, csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt.

A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A visszahívott termékek minőség-megőrzési ideje 2023. augusztus 31. és szeptember 30.

Aki vásárolt a visszahívott termékből, ne fogyassza azt el!

Bármelyik baranyai Penny üzletbe vissza lehet vinni a terméket, a boltokban blokk nélkül is visszafizetik a vételárat. Április 13-án az ALDI jelentett be termékvisszahívást, szintén fagyasztott, sárgahüvelyű zöldbabot hívott vissza az áruház, ugyancsak csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt.

A csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (például atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény. A tropán alkaloidokról itt lehet olvasni.

A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.