Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét év után játszik újra bajnoki éremért a pécsi női kosárlabdacsapat, amely egy lépésre van már csak a bronztól: vasárnap (19.00) hazai pályán, a sokat látott, legendás Lauberben a DVTK ellen kicsikarhatja a győzelmet! Minden szurkolóra nagy szükségük lesz Kiss Virágéknak, csakúgy, mint kicsit korábban (17.00) a PMFC futballistáinak a Békéscsaba elleni bajnokin – a két klub együttműködik annak érdekében, hogy mindkét meccsen minél többen legyenek!

Nagyon közel áll ahhoz a pécsi női kosárlabdacsapat, hogy egy felettébb sikeres szezont zárjon. Az esetleges bronzérem ugyanis jelen helyzetben, a mezőny erőviszonyait figyelembe véve a csúcsot jelenti (az Euroliga-győztes Sopron és az Euroliga-résztvevő Szekszárd előrébb jár), márpedig ha a maximumot hozzák ki magukból a lányok, akkor azért csakis kalapemelés járhat!

Ha vasárnap 2-1 lesz ide, a bronzérmek Pécsett maradnak!

A DVTK elleni bronzcsata két győztes mérkőzésig tart, a felek jelenleg 1-1-re állnak. Az első meccsen, Pécsett 77-63-ra nyert Csirke Ferenc együttese, majd szerdán úgy kaptak ki 58-57-re Wentzel Nóriék, hogy a játékvezetők 0,4 (!!!) másodperccel a végső dudaszó előtt fújtak személyi hibát Dudásová megmozdulására, s az ekkor értékesített két büntető ért győzelmet a hazai pálya előnyét élvező DVTK számára.

S hogy mi dönthet el egy ilyen kiélezett párharcot, amelyben mindkét fél úgy ismeri már a másikat, mint a saját tenyerét? A pécsiek legrutinosabb játékosát, a Sopronnal két (2014/2015 és 2015/2016), a Győrrel egy (2011/2012) bajnoki címet nyert korábbi válogatott spílert, Simon Zsófiát kérdeztük.

– Ilyenkor már abszolút fejben dőlnek el a dolgok! Amikor ilyen sűrűn jönnek egymás után a meccsek, minimális idő van csak készülni, akkor túl sok taktikai újítást már nem igazán lehet belecsempészni. Azon múlik majd minden, hogy fejben mi leszünk-e jobban rendben, hogy fegyelmezettek tudunk-e maradni, képesek leszünk-e kontrollálni és jó irányba vezetni az érzelmeinket. Én úgy érzem, hogy ez a pécsi csapat képes arra, hogy megnyerje ezt a meccset és ezzel kiharcolja a bronzérmet! – fogalmazott Simon Zsófia.

Szurkolóbarát ötlettel állt elő a PMFC és a női kosárklub

A vasárnap délután igazi csemegéket kínál a pécsi sportbarátoknak, hiszen nem csak női kosaras bronzcsata lesz, hanem előtte a PMFC focistái is pályára lépnek, 17 órától a Békéscsabát fogadják. A két klub vezetői szeretnék elérni, hogy mindkét mérkőzésen minél többen buzdítsák a pécsi csapatot, ennek érdekében egy igazán szurkolóbarát ötlettel álltak elő: a PMFC–Békéscsaba mérkőzés belépőjegyével, illetve PMFC-bérlettel rendelkező drukkerek a Lauber Dezső Sportcsarnokban kedvezményt kapnak a belépéskor, a felnőttek 1500 Ft helyett 1000 Ft-os áron tekinthetik meg a női kosármeccset (diákoknak és nyugdíjasoknak ingyenes a belépés).

Mindkét klub nagy szeretettel várja a pécsi sportbarátokat!