Címlap Baranya NEM SEMMI! Ez...

NEM SEMMI! Ez a pécsi iroda nyerte el az Év Irodája Kisvállalati díjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 277 m²-es pécsi iroda, a Webstar iroda nyerte el az Év Irodája Kisvállalati díjat. A 45-55 főnek helyet adó, igencsak trendi hely a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara épületében található, ahol saját vállalati kávézója mellett könyvtárszobája és "kilátója is van". Kukkantsunk be!

A Mecsek lábánál elterülő épület legfelső emeletén található az iroda. Már a kilátása is inspiráló, de belül is igyekeztek arra, hogy a tér is lélegzetelállító legyen – írták.

A koncepció kulcsmotívuma a ránk jellemző kettősség lett: professzionális hozzáállásunk a programozás algoritmizált világához, valamint szenvedélyes érdeklődésünk az alkotó ember iránt. Rend és rendezetlenség.

írták.

A belsőépítészeti tervezésre a pécsi gyökerekkel rendelkező Minusplus csapatát kérték fel.

A tervezés két megkerülhetetlen adottságból indult ki. Az egyik az alaprajz (ami szabályos négyzethálót ad ki), a másik pedig az irodaház homlokzatán lévő Konok Tamás-grafika, amely párbeszédben áll az épület egész tömbjével, sőt, az ablakokon át a belső térbe is behatol.

Érdekesség, hogy az irodába betérőt először a város lenyűgöző panorámája fogadja, majd rögtön a WorkCafé, ami az iroda szíve, központi tere lett: egy hatalmas bárpult és kávézó. Megállójellegű kialakítása nem véletlen, hiszen az iroda a találkozások tere, a közösség és a személyes kapcsolatok éltetője, ahol a munkavégzés során érdemes tartani egy kis szünetet.

Még saját pörkölésű kávéja is van a cégnek az irodában

A cég irodájában a CrackerJack pécsi kávémanufaktúra pörkölt kávéját egyedi kávéscsészékből lehet inni. A Kovács-Reichart Edina (ByE) keramikus által készített, 90 darabos készletben nincs két egyforma csésze.

Az úgynevezett hencsergőben színes kanapék segítségével helyezhetik magunkat kényelembe az itt dolgozók. A színes fotelek, formabontó lámpabúrák nemcsak kényelmet szolgálják, de szívet is melengetik.

Kis-Tubes és Nagy-Tubes elnevezésű 1on1 szobák

A kiülőkön ölbevett laptoppal gyönyörködhetnek a cég dolgozói a város vagy a Mecsek panorámájában.

Workshopterekben hatalmas írható üvegtáblák és monitorok segítik a hatékony kommunikációt, a tárgyalókban pedig a legmodernebb audió- és videórendszerek kötik össze az irodában dolgozókat és a homeoffice-os kollégákat, illetve ügyfeleket.

A tárgyalókban és közösségi terekben található monitorok használaton kívül képzőművészeti alkotásokat vagy belső üzeneteket közvetítenek.

És még könyvtárszoba is van, ahol az elmélyült, koncentrált munka folyik. Itt a szakirodalmon kívül önfejlesztő, tudományos és szépirodalmi műveket is megosztanak egymással.

Építészek: Minusplus / Schreck Ákos, Alexa Zsolt, Rabb Donát, Kódor Kitti, Tátrai Anna Flóra
Arculat és design: VAN / Benkő Bálint, Moroncsik Ádám

Az Év Irodája verseny és a Real Estate Awards az ingatlanpiac meghatározó eseménye már tizenhárom éve. A versenyre olyan irodák és közösségi terek nevezéseit várják, amik adott évben költöztek vagy kerültek felújításra, és készen állnak rá, hogy megmutassák magukat a nagyvilágnak.