Címlap Hírek Ők a pécsi re...

Ők a pécsi rendőrök, akik fél óra alatt két asszony életét mentették meg!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napok óta nem adott életjelet magáról egy idős néni Kővágószőlősőn, a szomszédok ezért a rendőröket értesítették. A helyszínre Böröcz Tamás és Boros Tamás járőrpáros érkezett, miután Pécsett egy emeletes házból menekítettek ki egy nőt. Sűrű napjuk volt a rendőröknek, de nélkülük a két asszony már lehet, hogy nem élne. 

Ha nincs ez a két bátor főtörzsőrmester akár meg is halhatott volna a két idős asszony. Már majdnem túl voltak egy szokásos szolgálati napon, amikor június 7-én 24 perc különbséggel két fontos riasztást kaptak. Először egy füstölgő emeletes ház egyik lakásához riasztották őket, ahova csak nehezen tudtak bejutni.

Böröcz Tamás és Boros Tamás

– A negyedik emeletre kellett felrohannunk. Már az erkélyen ömlött ki a fekete füst. Csak sokadik próbálkozásra sikerült berúgnom az ajtót, ekkor éreztem, hogy egy a tűzhelyen hagyott étel rettentően füstöl. Miután vízzel eloltottam, utána találtuk meg az idős hölgyet, akit álmából ébresztettünk fel. Azt mondta, nem hallotta a kopogást, mert aludt, az ételt pedig valószínűleg ottfelejtette a tűzhelyen. Szerencsére kisebb ijedtséggel megúszta a történteket– mondta Böröcz Tamás főtörzsőrmester.

Alig szusszant egyet a két járőr, máris egy másik riasztást kaptak.

A Pécs melletti Kővágószőlősre indultak, ahol egy napok óta eltűnt asszony nyomába eredtek.

– Az asszony a bejelentő szerint nehezen mozgott, ezért gondoltuk, hogy nem kell messze keresni. A kapu és a lakás is zárva volt, ezért bemásztunk az udvarra, majd a telket kezdtük átfésülni. A hatalmasra nőtt fűben, egy bokor alatt találtuk meg a nénit, akit négy napja ért baleset és azóta várta a segítséget – tette hozzá Boros Tamás.

Mindkét asszonyt megfigyelésre kórházba szállították a mentők, azóta jól vannak.