Címlap Hírek Pálinkás Józs...

Pálinkás József kiesett; Márki-Zay Péter pedig retteg!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Új Világ Néppárt elnöke az ATV-ben mondta el: bár aktivistáik még kint vannak az utcákon, az ajánlóívek számából arra következtet, hogy nem gyűlt össze a szükséges számú aláírás ahhoz, hogy miniszterelnök-jelöltként indulhasson. Összesen 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem sikerült.

A politikus azt mondta,

sejtette, hogy ez így alakul. Mint mondta, nem volt sok aktivistájuk, márpedig ez elsősorban erőforrás, másodsorban logisztika kérdése volt.

Harmadrészben pedig ismertségé, ami neki nem igen van.

Márki-Zay Péter retteg

Ezt a Jelennek árulta el, rettegéségnek tárgya pedig Dobrev Klára.

A MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM ELNÖKE TOVÁBBRA IS ÚGY ÉRZI, HA NEM Ő LESZ A KIHÍVÓ, ORBÁN VIKTOR LEGYŐZÉSÉRE KARÁCSONY GERGELYNEK VAN A LEGTÖBB ESÉLYE. UGYANAKKOR ÚGY LÁTJA, HOGY A FŐPOLGÁRMESTER ELŐVÁLASZTÁSI ESÉLYEI IDŐKÖZBEN ROMLOTTAK. MÁRKI-ZAY TRAGIKUSNAK TARTANÁ DOBREV KLÁRA GYŐZELMÉT

– összegezhető a lapnak adott interjúja.

– „A 99 Mozgalom egy választási kommunikációs fogás, nem pedig egy működő mozgalom, mint amilyen például a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Karácsony már a kezdetek kezdetén úgy döntött, hogy egyetlen nagy kampányt csinál, egy közös kommunikációs stratégiával” – jelentette ki Karácsony Gergelyről.

A sírból hozták vissza a DK-t

– Májusban még úgy nézett ki, hogy vége a DK-nak, hiszen rajtuk kívül valamennyi ellenzéki párt Karácsony Gergely körül látszódott csoportosulni, s ebből könnyen az következhetett volna, hogy a DK alig néhány körzetet nyer csak meg, így a listán se léphetett volna föl különösebb igényekkel. Ám a Jobbik ebben a pillanatban fölállt, átsétált a DK-hoz, s ezzel megmentette. Vagyis Gyurcsány Ferencet most Jakab Péter mentette meg Karácsonytól, pontosan úgy, ahogy négy évvel ezelőtt az MSZP egyes vezetői Botka Lászlótól. A DK májusban össze is hívta a jelöltjeit, hogy elmagyarázza nekik, a lét és a nemlét határán állnak, úgyhogy muszáj megállapodni a Jobbikkal. Most úgy gondolják, ketten le tudják uralni a teljes ellenzéket – magyarázta a Jelennek Márki-Zay Péter, aki hozzátette:

bevallom, őszintén rettegek attól, hogy az egyébként tényleg rendkívül tehetséges és szorgalmas Dobrev Klára megnyeri az előválasztást, s akkor mindannyian itt maradunk Orbánnal.