Címlap Hírek Pécsi Vidámpa...

Pécsi Vidámpark: még Bruce Willisnek is kellett a mecseki körhinta

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ötven éven át csalt mosolyt a pécsiek arcára a Pécsi Vidámpark. A társadalmi munkában épült mecseki parkot végül 2011-ben zárták be. A Pécs Aktuál Kovács Bea jóvoltából olyan képeket kapott, amit szerintünk olvasóinknak is látni kell!

2011-ben került lakat a Pécsi Vidámparkra, de azóta is legendákat lehet mesélni az itteni, most már üresen álló területről. Nézzünk párat!

A Mecsekre landolt személyszállító

Negyven éven át, „díszítette” a Malév HA-LIS lajstromjelű Li–2-es repülőgépe a Mecsek déli lankáit. Ha jók az információink, akkor most Szolnokon található, zöldre festették.

Die Hard 5 és a pécsi körhinta

Elvitték forgatni

2012-ben bombaként robbant a hír: a bezárt pécsi park rozsdás körhintáját is használnák a Die Hard 5-ben. A játékokat el is szállították, a jelenet azonban nem került be a Bruce Willis filmbe. A pécsi vidámpark egyes eszközeit viszont az Ideglelés Csernobil c. filmben használták a kellékként.

A régi park lovacskás körhintája mellett és a repülős körhinta is kellett

A mecseki horgásztó

Na, ki horgászott itt?

Az 1965-ben elkészült park 5 hektáron terült el. Több tucat attrakció közül, sokunk kedvence a horgásztó volt. Itt gyerekek százai próbálták beakasztani a kampót a nagyon pici lyukba. Néha sikerült is!

Elvarázsolt kastély

Bátor volt, aki ide gyerekként bement
A nyikorgó „hullámvasút”

A mecseki „óriáskerék”

Az „óriáskerék” fénykorában

A Pécsi Vidámparkot város dolgozói 76679 társadalmi munkaórában építették,

ÉLT 50 ÉVET!