Címlap Sport Kiharcolták a...

Kiharcolták a zöld-fehérek: Bajnokok Ligája-főtáblás a Fradi!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonöt év után ismét ott van a csoportkörben a Ferencváros labdarúgócsapata: nagyon izgalmas volt a norvég Molde elleni visszavágó, de a zöld-fehérek egyszer sem álltak kiesésre, taktikus, fegyelmezett játékkal jutottak tovább. Csütörtökön sorsolás!

A lefújás után táncra perdültek játékosok, szurkolók a Groupama Aréna sarkán, óriási ünneplés kezdődött. Nem csoda: hatalmas bravúrt ért el a Ferencváros.

Huszonöt év után, az 1995-ös sikersztorit követően ismét ott van a BL-főtáblán!

A norvég bajnok Molde elleni párharc mindkét mérkőzése döntetlennel ért véget. Egyértelmű, rengeteget számított, hogy az első meccsen, idegenben három gólt rúgott a Fradi – mindenki tisztában volt vele, hogy a visszavágón így elég lesz egy döntetlen. Elég is volt: Szerhij Rebrov együttese kiválóan sáfárkodott ezzel az előnnyel, egyetlen gólt sem engedélyezett ellenfelének, s bár ő sem szerzett, a 0-0-s iksz továbbrepítette az álmok országába.

Jöhet a sorsolás, alig várjuk! Az M4 Sport csütörtökön 17 órától élőben közvetíti, mi pedig leshetjük, hogy kikkel kerül majd egy csoportba a Ferencváros, amely a negyedik kalapból várja az ellenfeleket. Bayern, Barca, Juve vagy PSG – csodálatos csapatok jöhetnek!

Ferencváros–Molde 0-0

Bajnokok Ligája selejtező, 4. forduló. Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland). Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister – Sigér (Laidouni, 79.), Haratin, Somália (Frimpong, 87.) – Uzuni, Nguen (Isael, 79.), Zubkov. Vezetőedző: Szerhij Rebrov. Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain (Omoijuanfo, 83.) – Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen, 64.) – L. James. Vezetőedző: Erling Moe.

Továbbjutott a Ferencváros 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.