Címlap Balhé Pécsi „...

Az utóbbi évek egyik legméltatlanabb pécsi botrányában új információk kerültek elő, és egy beszédes videó. (Címlapos fotónk illusztráció!)

Malaclopással vádoltak meg egy pécsi képviselőt, vagyis azzal, hogy lenyúlta a köztereseknél sumákban felhízlalt Rezsőt – írtuk meg pár napja. A képviselő lapunknak tagadta, hogy ilyen történt volna.

A Pécs Aktuál birtokába került azonban egy olyan – nem rejtett kamerás – videófelvétel, amelyen két, gyanútlan rendész beszélgetése hallható az ebtelepen.

A május végén felszerelt hivatalos térfigyelő kamera ugyanis nem csak képet, hanem hangot is rögzít, de erről senki nem tudott az ott dolgozók közül – csak a központban. Ezen a felvételen – a beszélgetés tanulsága szerint – súlyos állításokat fogalmaz meg az egyik ebrendész a telepükről eltűnt malaccal kapcsolatban, amelyet egyébként ő hízlalt fel többnyire, és kerek-perec kimondja társának, hogy

„És mi történt a malaccal? Fürj Csaba elvitte!”

mire társa azonnal helyeslően válaszol, mint akinek nyilvánvaló a szituáció: „Így van!„. Tehát lopással vádolták meg a jobbikos képviselőt egymás között, aki nem mellesleg éppen képviselő-jelölt is abban a kertvárosi körzetben, ahol jövő vasárnap választás lesz.

A jelenet a beszélgetésről itt megnézhető:



Amikor ez a beszélgetés lezajlott a két ebrendész között, augusztus 28-án, akkor még a sajtóban nem került elő Rezső szomorú története. Viszont már befutottak a BAMA munkatársának kérdései a témában (ezért is hozhatják szóba a felvtélen a lapot), ugyanis eljutott a pécsi szerkesztőségekhez a rejtélyes malac és annak még rejtélyesebb eltűnésének híre. Mindezekből, és a felvétel dátumából arra lehet tehát következtetni, hogy az ebrendészekhez is eljutott a hír, hogy már a sajtó is érdeklődik a malac iránt. Vélhetően a Közterület-Felügyelet vezetője is bekért erről írásos beszámolót tőlük, és ebben a kontextusban beszélgethetnek egymás között a számukra nyilvánvaló tényekről.

Fürj Csaba szerint hatalmi harc áldozata

Lapunk elérte Fürj Csabát, megmutattuk neki a felvételt és arra kértük, kommentálja azt, hogy be tudjuk mutatni részletesen is az álláspontját. A jobbikos képviselő lapunknak azt mondta szó szerint, hogy:

„Nonszensz! Én azt a rohadt malacot nem is láttam. Sose voltam ott. Mégis, mi a szart csinálnék én egy malaccal?”

Hozzátette: hazugság, hogy ő vitte volna el a malacot, nincs is utánfutója, és gyerekkorában látott utoljára disznót.

Azt mondta, belső hatalmi harcok vannak a Közterület-Felügyeletnél, próbálnak ott rendet rakni, és emiatt keverték bele az ő nevét is ebbe az ügybe. De, hogy abból kinek milyen haszna származhat ott, hogy őt malaclopással vádolják, az számára is kérdéses.

Hozzátette, beszélt már ügyvéddel is, és megteszi a szükséges jogi lépéseket, mert „soha életében nem lopott semmit”.

Nyőgéri Lajos in da house?

Schranz Richárd, a Felügyelet vezetője azt terjeszti, hogy

személyesen Nyőgéri Lajos kérésére kellett leállítania a malac körüli vizsgálatot, és nem kérhet be írásban jelentéseket az ebrendészektől.

Azt mesélte, hogy miután a sajtó elkezdett érdeklődni a malacról, illetve annak eltűnéséről, és kiderült az ügy, Fürj Csaba (akit ő Csumpinak nevezett) megkereste a polgármestert, és Nyőgéri Lajost, aki végül őt leállította.

Ezzel szemben Fürj nekünk azt mondta, tud arról, hogy van beszámoló, de arra a kérdésünkre, hogy akkor ezt miért nem adja ki a Közterület-Felügyelet – hiszen több mint egy hete kértük írásban, illetve a Városházától is, ahová Schranz irányított bennünket – nem tudott válaszolni, de mint mondta: „attól, hogy ti nem kapjátok meg, még van!„.

Rezső (a fotó az Ebtelepen készült, még tavasszal) … vagy Elvira?

Fürj Csaba a Pécs Aktuál Facebook-oldalán is kommentelt a témában. Ott azt írta a videóhoz:

Csak hogy az értő olvasó is értse, a videóban szereplő dolgozó arról beszél a kollégájával hogy ő bármit mondhat a bama.hu úgy is azt hazudja majd hogy Fürj Csaba elvitte. Mert a szándék nem az igazság kifejtése, hanem csak egy köztiszteletben álló személy besározása.

A kép nagyítható kattintásra

Lapunknak megvan a videó teljes, 5 perces verziója is. mi nem éreztünk iróniát a két ebrendész beszélgetésében, semmi jel nem utal erre.

(A videón hallható teljes beszélgetésből inkább arra lehet következtetni, hogy a két ebrendész azt találgatja, ki dobhatta fel a malacos infót a sajtónak, és mennyi infó mehetett ki. Tudni is vélik, hogy kik azok, hozzá is teszik, hogy ezzel most maguk alatt vágták ki a fát. A rendészek egyébként nem nyilatkozhatnak a sajtónak, ezt pontosan tudják ők is. Fun Fact: úgy néz ki, a malac neve nem is Rezső, hanem Elvira volt – az egyik ebrendész ugyanis így hivatkozott rá.)

Egyelőre tehát itt tart az utóbbi évek egyik legméltatlanabb pécsi botránya. Ha újabb fejlemények történnek, azokról mindenképpen beszámolunk!

(Borítóképünk: illusztráció!)