Címlap Hírek Péterffyt meg...

Péterffyt megzavarta a demokrácia – Nyílt levelet kapott a Kutyáktól!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsősorban a Kétfarkú Kutyákat tette felelőssé Péterffy Attila, amiért szétesett alatta a városvezetés, és elveszítette a többségét a választáson. (Mi más következtetésre jutottunk az adatokat elemezve, ugyanis a jelek szerint a TISZA párti szavazók buktatták meg a Péterffy-rezsimet – erről ITT lehet olvasni – a szerk.) Azt mondta ugyanis Péterffy Attila, hogy jobb eredményre számítottak az egyéni választókerületekben, és

„ha nem indulnak el a Kutyák, akkor nagy valószínűséggel azok a rájuk adott szavazatok nálunk landolnak, és akkor most sokkal nagyobb mandátum-számmal rendelkeznénk”.

Péterffy szerint a körzetekben induló jelöltek nagyon jelentős szavazatmennyiséget vittek el.

Igen, a demokrácia már csak olyan, hogy bárki indulhat a választáson, és számíthat is szavazatra. Épp ez a lényege ennek!

A Kétfarkú Kutyák nyílt levélben reagáltak Péterffy Attila demokrácia-felfogására. A levelet, amelyet a Szabad Pécsnek küldtek el, változtatás nélkül mutatjuk:

Nyílt levél a bűnbakkeresőknek

Nagy lépést tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, országszerte több mint 50 képviselőnk kezdi meg a munkát és ezek közt Pécsen is. Azt gondoljuk, hogy helyünk van az önkormányzatokban, és vannak deklarált céljaink, melyekről be fogunk számolni választóinknak, sőt már az is előfordult, hogy felkeresett minket egy-egy választópolgár olyan üggyel, amit jó lenne, ha képviselnénk.

Egy fontos dolgot épp ezért ezzel kapcsolatban szeretnénk leszögezni, mielőtt sokan túlgondolják: mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, a mi választóink is tudnak mérlegelni, és el tudják dönteni, hogy miért szavaztak ránk, kockáztatják-e ezzel a fidesz-többséget, vagy nem. Az senki részéről nem lehet elvárás, hogy feltett kézzel ne induljunk, mert különben majd lehet ránk mutogatni, hogy miattunk… ahogy egyébként 5 évvel ezelőtt pont megtettük, biztosítva Péterffy Attilát arról, hogy nekünk is az a célunk, hogy ne a sorosozós fidesz-bullshit irányítsa ezt a várost.

Ezért nem értjük az újraválasztott polgármester részéről ezt a kommunikációt, hogy minket okol azért, hogy nem lesz többsége a közgyűlésben. Mondjuk ahelyett, hogy akár arra gondolna, hogy azok akikkel akkor együtt indult, és időközben – elég gyorsan – összevesztek, most két különböző csapatban is elindultak. Tulajdonképp deklaráltan ellenük.

Esetleg ezt is lehetne kárhoztatni, ha már a kormánypárt undorító mozgósítási célból elkövetett háborús pszichózisa nem merül fel…

Nagyon sokszor elmondtuk: nem úgy van a választási matek, hogy összeadjuk az egyik induló, meg a másik induló eredményét és 1+1=2 alapon tudjuk, hogy mi lett volna, ha a másik nem indul.

Minden információnk szerint: a Kutya Párt szavazóinak egy jelentős része el sem megy szavazni, ha mi nem vagyunk rajta a szavazólapon.
Egy másik jelentős része mérsékelt, kritikus fideszes, aki nem lenne hajlandó a fidesz parlamenti ellenzékére szavazni, de ránk igen.
további jelentős része kritikus ellenzéki, aki befogott orral sem hajlandó figyelmen kívül hagyni a gyurcsányeffektet.
és bizonyára van egy olyan szavazói csoport is, aki hajlandó oda voksolni, ha mi nem vagyunk. Kb. annyian, mint az említett mérsékelt fideszesek.

Mindezeket egybevetve, meggyőződésünk, hogy mit sem változtatna az arányokon, ha távol maradnánk, és mi sokkal inkább szavazókat hozunk, semmint viszünk… Volt amúgy egy körzet, (1. evk.) ahol nem indultunk, ott akkor bizonyára sikerült nyerni… oh wait… a fidesznek! Méghozzá a legnagyobb fölénnyel az összes körzet közül.

Nem vagyunk hajlandók belemenni egy ilyen adok-kapokba, fikciós választási matekba.

Koncentráljunk inkább arra, hogy maradt egy szavazategyenlőség miatt érvénytelen körzet, ahol meg lesz ismételve a választás. Meg kéne nyerni, és akkor nem kell félni attól a közgyűlési többségtől!

Martos Csongor

regionális koordinátor

MKKP