Címlap Baranya REKORD: 652 s...

REKORD: 652 szalmabálából építettek labirintust a baranyai Drávacsehiben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemrég írtunk arról, hogy fűtés nélküli házat építenek Drávacsehiben. A baranyai faluban ezzel azonban nem állt meg az élet.

Országos rekord is született. A Siklóstól nem messze található Drávacsehiben 652 szalmabálából építettek labirintust azért, hogy a gyerekeknek mosolyt csaljanak az arcára. SIKERÜLT!

– A labirintus falai 2 méter magasak, de nagy gondot fordítottunk ezek rögzítésére – mondta a polgármester. Németh Tamás hozzátette: 5 bálát helyeztek egymás tetejére, hogy elérjék a magasságot.

Eddig Zalakaros volt a rekorder

A kis zsáktelepülés nem az országos rekordra hajtott, de úgy tudják, ezzel a 652 darab bálával lekörözték Zalakarost.

– Nem gondoltuk volna, de nagy vonzereje lett a gyerekek körében. Vannak családok, akik emiatt utaznak le hozzánk Drávacsehibe.

Turistacsalogató és gyerekprogramnak sem utolsó

Fotó: Drávacsehi facebook

A polgármester azt is elmondta, hogy amíg a gyerekek 20-30 percig játszanak a bálák között, addig a szülők a falu legidősebb fája alatt pihenhetnek.

– Rengeteg videó, fotó került fel a közösségi médiába a bálalabirintusról. Nagyon örülünk, ha népszerű lett a falu. Bár zsáktelepülés vagyunk, legalább így biztosan végigautóznak rajtunk. Mert a labirintust a falu végébe helyeztük el – részletezte Németh Tamás.

A gyerekbirodalom nyár végéig biztosan marad, de az is elképzelhető, hogy jövőre is felépítik. És aki nemcsak emiatt érkezne a faluba, annak itt egy igazi érdekesség: a felújított parasztház. Az ingatlan eredetileg az 1880-as években épült és az Ormánságra jellemző építészeti jegyeket mutatja. Az épület egy nagyszabású program első eredménye, amelynek célja Drávacsehi épített örökségének megmentése az Élő Ormánság nevet viselő programban.

Szalmabálából építenek házat, erről ITT írtunk: