Címlap Hírek Rendőrök elől...

Rendőrök elől menekülő teherautó szenvedett balesetet Üllőnél, húsz migráns megsérült

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-es főúton Üllő térségében vasárnap – közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A magukat indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldieket kórházba vitték. Öten könnyebben sérültek meg, a többiek sérülései súlyosak – írták a police.hu-n.

A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást – tették hozzá.

A balesetben a rendõrök elõl menekülõ teherautóban utazó húsz migráns megsérült: öten könnyebben, a többiek sérülései súlyosak. A teherautó 49 éves budapesti sofõrjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást. MTI/Mihádák Zoltán

A balesetről azt írták: gyorshajtás miatt Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül árokba csapódott.

A teherautó sofőrje Pilis térségében elvesztette uralmát a jármű felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor azonban a rendőrök közelebb értek, gázt adott és az egyik szolgálati autónak nekiütközve ismét menekülőre fogta.


MTI/Mihádák Zoltán

Ezt követően a 4-es főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométernél, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott.

A teherautó vezetője könnyebben sérült meg – ismertette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.