Címlap Hírek Szemétdombbá ...

Szemétdombbá válik Pécs, már nem csak 16 milliárdos adósság van, hanem saját cégének is tartozik az önkormányzat figyelmeztet az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy bajba kerülhet a BIOKOM, az ellenzék szerint ugyanis több mint egymilliárd forinttal tartozik a cégnek az önkormányzat. A közleményt változtatás nélkül közöljük.


A „pénzügyi függetlenség” elérésével kampányoló baloldali városvezetés újabb súlyos ügyére derült fény. A Gyurcsány Ferenc pécsi menedzsere, Péterffy Attila által vezetett önkormányzat csaknem 1,4 milliárd forinttal tartozik a BIOKOM-nak.

A nemrég frakciónkhoz eljutott tájékoztatás szerint egészen pontosan 1,347 milliárd forint a Pécs Megyei Jogú Város adóssága a BIOKOM felé. Azaz nemcsak, hogy „pénzügyi függetlenségről” nem lehet beszélni Péterffyék esetében, de az Európai Fejlesztési Banktól (EIB) mindössze néhány év alatt felvett, 2046-ig fizetendő 16 milliárd forintnál is nagyobb az önkormányzat adóssága.

A pécsi Fidesz-frakció úgy értesült, hogyha Péterffyék továbbra sem fizetnek a BIOKOM-nak, a városi cég kénytelen lesz hozzányúlni a megtakarításaihoz. Mindeközben a városi cégnek természetesen be kellett állnia Péterffyék kampányába és ez megint a városüzemeltetéstől von el forrásokat.

Különösen felháborító, hogy miközben a pécsi gyurcsányista-szocialista tandem, élén Péterffy Attilával nem hajlandó finanszírozni a város tisztaságáért, rendben tartásáért felelő céget, eközben Gyurcsány-közeli vállalkozókra milliárdok mennek el. Még akkor is, ha az egy kapavágást sem teljesít, mint a Magyarürögi-vízfolyás ügyében látható.

Egyértelmű tehát, hogy ki a főnök és ki a végrehajtó a baloldalon.

Minden pécsinek tudnia kell: ha nem fizetik ki a BIOKOM-ot, akkor a város egy szemétdombbá válik!

Félelmetes, hogy ez megtörténhetett a Dunántúl legnagyobb városában! Nem kétséges, Péterffyéknek menniük kell! A haverok és Gyurcsányék eleget híztak már a pécsiek pénzéből!

Küldjük el őket együtt június 9-én, hogy végre Pécs és minden lakója számára eljöjjön a biztonság és a fejlődés időszaka!

a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Pécsi frakciója