Címlap Politika Visszafizette...

Visszafizette a Páva-hitelt az önkormányzat, de lett azóta 16 milliárd adósság

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kampány ellenére is szokatlanul látványos műsor keretében, hosszas öndícséret után, a keddi Közgyűlésen „fizette vissza” a Páva-hitel utolsó törlesztőjét a városvezetés. Összesen 9,54 milliárdot kellett törleszteni 2019 óta – aminek első részletére még Páva Zsolték tették félre a pénzt.

Péterffy Attiláék szerint ezzel „Pécs közössége felszabadul, és immár a 9,54 milliárd forintos nyomasztó kölcsön nélkül építhetjük városunk jövőjét”.

Az ellenzék nem volt elájulva a sikertől, szerintük nem volt csődben Pécs korábban, ezt tényszerűen is bizonyítani lehet(ne). Mint mondták: sokkal égetőbb probléma az, hogy immár Pécsnek a kamatokkal együtt 16 milliárdos adóssága van (de lehet, hogy már 18 milliárdra hízott ez), amit 25 év múlva is fizetni fognak a pécsiek. Az ellenzék itt az EIB-hitelre célzott, amelyről a városvezetés korábban azt közölte, ez „jó hitel”, és fejlesztésre fordítják, ezért megtérül majd.