Nagyon eredményesek voltak a PTE atlétái, kiválóan szerepeltek a MEFOB-on
Címlap Sport Kitettek magu...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sikeresen szerepeltek a Pécsi Tudományegyetem atlétái a hétvégén két helyszínen, Veszprémben és Budapesten megrendezett MEFOB-on: a 22 fős csapat végül a harmadik helyet szerezte meg.

Az, hogy idén két helyszínen zajlottak az események, nagy szervezést jelentett minden egyetemi csapat számára. A PTE 22 fős csapattal vett részt a MEFOB-on, és a Sportiroda támogatásának köszönhetően mindkét helyszínen versenyezni tudott.

– A hallgatók a PTE különböző karairól kerültek be a csapatba, nagy segítséget jelentett továbbá, hogy tavaly az ÁOK Medikus SE-n belül megalakíthattam az atlétika szakosztályt, ahol lehetőség van a felkészülésre, versenyzésre – mondta a Pécs Aktuálnak a PTE-s csapat vezetője, Hajduné dr. László Zita. – Nagyon jó a kapcsolat a hallgatók között, egymást segítve érjük el a sikereket. Lomb Ádám és Muszil Ágnes hozta a kötelezőt, de a két női váltó ebben az erős mezőnyben nagyon szép eredményt könyvelhet el magának. A csapat vezetőjeként minden egyes versenyzőmre nagyon büszke vagyok!

A rúdugró versenyszámnak a budapesti MTK pálya adott otthont, ahol a pécsi egyetemisták közül Garamvölgyi Petra (TTK) harmadik, Borhy Anna (KTK) pedig negyedik helyezést ért el.

A többi versenyszámot Veszprémben bonyolították le, a PTE atlétái több kimagasló eredményt értek el az erős mezőnyben. Muszil Ágnes (ETK) két versenyszámban is a dobó legmagasabb fokára állhatott, 800 és 1500 méteres síkfutásban is győzött. Lomb Ádám (KTK) 5000 méteren végzett az első helyen (edzője évek óta Freier Balázs – kiválóan dolgoznak együtt). Dr. Stefanovits Ágnes (ETK) kalapács- és diszkoszvetésben is második lett, Jankó Dominik (MIK) kalapácsvetésben szerzett ezüstérmet, Nagy Luca (MIK) diszkosszal harmadik helyen végzett. Az első napi versenyen a PTE A csapata a női 4×100 méteres váltóban harmadik helyezést ért el (csapattagok: Gombolai Nóra – ÁJK, Szabó Gréta – ETK, Schell Mercédesz – KTK, Molnár Nóra – ÁOK), a PTE B csapata negyedik lett (a csapattagok: Nagy Luca – MIK, dr. Stefanovits Ágnes – ETK, Keller Fruzsina – ETK, Horváth Naomi – KTK). A második nap zárószámában a PTE női 4×400 méteres váltója bronzérmes lett (Borhy Anna – KTK, Jó Alíz – ÁOK, Nagy Imola – ÁOK, Muszil Ágnes – ETK).

További pontszerző eredmények. Negyedik helyezettek: Nagy Imola 400 m gátfutásban, Illés Dorián (TTK) kalapácsvetésben, Valler Tamás (TTK) 1500 m síkfutásban. Ötödik helyezett: Hanics Olivér súlylökésben. Hatodik helyezett: Illés Dorián (TTK). Hetedik helyezett: gerelyhajításban Garamvölgyi Petra és Boskó Márk (TTK). Nyolcadik helyezett: gerelyhajításban Borhy Anna és Hanics Olivér.
Az intézmények közötti pontversenyben a PTE csapata a TF és az ELTE mögött az előkelő harmadik helyen végzett.