Ehhez hasonló kép a következő szezonban is készülhet, Ibrahim Durmo (balra) és Kerpel-Fronius Gáspár ugyanis marad az NKA Universitas Pécs csapatában!
Címlap Sport Jól néz ez ki...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép szezont futott az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, ezek után nem csoda, hogy a vezetőség marasztalta a meghatározó játékosokat. Örömteli, hogy Meleg Gergő után hosszabbított Kerpel-Fronius Gáspár, Ibrahim Durmo és Nemanja Nikolic is.

Sok örömet szerzett a pécsi szurkolóknak az NKA Universitas Pécs, amely a szezon egyik legnagyobb meglepetését produkálta az NB I. A csoportban azzal, hogy újoncként bejutott a rájátszásba, és végül az előkelő hatodik helyen zárt. Emellett az sem volt piskóta, hogy a Magyar Kupában ott volt a négy között Csirke Ferenc együttese, és bár Budapesten nem tudott meccset nyerni, így is letette a névjegyét.

A szezonnak már vége, azóta mindenki arra kíváncsi, miként alakul a csapat kerete, kik azok, akiket itt tudnak/akarnak tartani, és kik azok, akiket a következő idényben már nem látunk az NKA Arénában. Nos, a legfrissebb hírek sokak számára megnyugtatóak, illetve sokaknak szereznek örömet, mert három meghatározó játékos is szerződést hosszabbított. Köztük van Kerpel-Fronius Gáspár, aki nem csak a legutóbbi szezonban volt stabil pontja a gárdának, hanem nyugodtan mondhatjuk, hogy talán itt sem lenne a csapat az élvonalban, ha tavaly a döntő mérkőzésein nem játszik kiválóan (és önfeláldozóan). Szintén Pécsett folytatja Ibrahim Durmo, akit biztosan sok csapatban láttak volna szívesen: elképesztően hasznos spíler, kiváló csapatember, remek a mentalitása, nem mellesleg szórja a pontokat, és emellett zsákszámra gyűjti a lepattanókat. Egy külföldi irányítója is lesz a csapatnak, ugyanis az a Nemanja Nikolic is aláírt, aki sokszor elkápráztatta a közönséget szenzációs betöréseivel, piszok lazán értékesített dupláival, remek játékával – benne még több lehet, mint amit eddig mutatott.

De nem csak maradók vannak, hanem akad egy új játékos is! Az NKA Universitas Pécs ugyanis szerződtette Brbaklics Aleksát, aki „kosárlabdamagyar”, tehát nem számít légiósnak. Legutóbb Szerbiában játszott, a zombori Joker csapatát erősítette, de korábban Magyarországon is megfordult, a Jászberényben kosarazott.

A pécsi csapat kerete így már egész jól néz ki, korábban ugyanis aláírt a magyar válogatottba is meghívott Meleg Gergő. Emellett hemzsegnek a tehetségek az együttesben, szerződést kötöttek Kollár Bencével és Bor Gáborral, hosszabbított a fiatal pécsiek alkotta trió, vagyis Herger Salamon, Rátgéber Tamás és Scherer Bálint, továbbá két friss junior bajnok fiatalra, Mezőfi Márkra és Szita Mártonra is számíthat Csirke Ferenc vezetőedző.