Címlap Politika Külön listán ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

10 nappal a választások előtt szétesett a baloldal Baranyában

– közölte Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat fideszes elnöke. A közleményéből kiderül, hogy „a Baranya Vármegyei Közgyűlés csütörtöki soron következő ülésén elsőként Schwarcz-Kiefer Patrik, a baloldal korábbi országgyűlési képviselőjelöltje jelentette be, hogy kilép a baloldali képviselőcsoportból és a jövőben függetlenként kívánja folytatni a munkát a közgyűlésben, majd őt Konyári Zsolt egykori jobbikos képviselő követte”.

Őri szerint „a baloldal ismét bebizonyította, hogy komoly dolgokat sem Pécsett sem pedig Baranya vármegyében nem lehet rájuk bízni”.

Hozzátette: a választás tétje, háború vagy béke, ezért arra biztatta a baranyaiakat, hogy adják szavazatukat a békepárti jelöltekre, a Fidesz-KDNP közös jelöltjeire.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján az látszik, hogy a baloldali politikusok valóban külön-külön listán indulnak a megyében. Vagyis külön vannak a DK-sok, az MSZP-sek, LMP-sek, stb., de Schwarcz-Kiefer például a VAN Közéleti Egyesület színeiben indul a megyei pozícióért.