Címlap Hírek Terrortámadás...

Terrortámadás Bécsben: több civil életét vesztette, sok a sérült

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bécs belvárosában egyszerre hat helyen indítottak támadást fegyveresek hétfő este. Úgy tudni az egyik helyszín a központi zsinagóga közelében volt. Elsődleges információk szerint két járókelőt megöltek, a harmadik civil a kórházba szállítás után keddre virradóra hunyt el. A lövöldözésben egy rendőr súlyosan megsérült. Az osztrák hírügynökség legalább 15 sérültről tud, közülük többen is válságos állapotban vannak. Bécsben megállt az élet.

Megrázó felvételek kerültek napvilágra a hétfő esti lövöldözésről Bécsben. Úgy tudni, egy zsinagóga közelében rálőttek egy rendőrre, aki életveszélyesen megsérült. A tüzet a rendőrség is viszonozta. Egy támadó meghalt, egyet elfogtak, több másikat is keresnek – írja a Euronews.

A lövöldözést terrortámadásnak minősítette az osztrák belügyminiszter.

A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek a zsinagógában. De az utcán sétálók közül többen is megsérültek. Három civil áldozatról tudni, de az osztrák sajtóban, rendőrségi értesülésekre hivatkozva, legalább hét halottról írnak.

A gyerekeknek kedden nem kellett iskolába menniük.

Csehország ellenőrzést vezetett be az osztrák határon

Itt volt fegyveres támadás:

A Die Presse készített egy térképet, hol történt lövöldözés

Több búcsúbuli volt Bécsben

A hvg.hu arról ír, hogy hétfő este Ausztriában sok helyen tartottak búcsúbulikat, vacsorákat, mert keddtől több korlátozás is életbe lépett a járvány miatt. Több étteremben bent ragadtak a vendégek, mert a támadások során bezárkóztak, utána pedig nem hagyhatták el a helyiséget.