Címlap Hírek Tragédia! Két...

Tragédia! Két pécsi családban 9 gyermek maradt félárván a koronavírus miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyászba borult a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola. Koronavírus-fertőzésben meghalt az egyik tanítványuk 51 éves édesanyja és egy ikerpár 45 éves édesapja. Az egyszerre két családot is sújtó tragédia összesen 9 gyermeket érint. Most összefogtak, hogy segítsék őket talpra állni. 

Pár nap különbséggel két pécsi családot ért tragédia. Olyan két családot, amelynek gyermekei a Köztársaság térre járnak iskolába.

– Nem jutunk szóhoz, segítenünk kell az árván maradt gyerekeknek – mondta Molnárné Szoldatics Katalin, a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola intézményvezetője a Pécs Aktuál megkeresésére.

Az egyik családban árván maradt 6 gyermek, az anyuka halt meg

Az egyik családban az 51 éves anyuka egyedül nevelte hat gyermekét. A válás óta javarészt idősebb gyermekei segítségével próbált boldogulni, de örökölt tartozásai miatt ez szinte lehetetlen volt. Itt a legkisebb gyermek éppen csak betöltötte a 13. életévét.

– Tehetségesek a gyerekek és most lelkileg nagyon megviselte őket édesanyjuk halála – mondta az iskola igazgatója, aki hozzátette

a kislány az édesanyjával aludt egy szobában, most csak az üres ágyát nézi egész nap.

A hat gyermek most egyedül próbál boldogulni, de édesanyjuk halálával nem tudják, hogyan fedezzék a közüzemi díjakat és a felhalmozott tartozást.

Albérletet, bérlakást keresnek, ahol új életet szeretnének kezdeni

A gyerekek most olyan helyre szeretnének költözni, ahol a rossz életkörülmények és emlékek sem kísértik őket és új életet tudnak kezdeni. Ehhez szeretnének segítséget kérni.

A másik családban 3 gyermek maradt apuka nélkül

A másik pécsi családban a 45 éves, teljesen egészséges apuka halt meg koronavírusban. Két hatodikos ikerpárt és egy 15 éves kislányt hagyott hátra.

– Egyelőre az anyuka nem tudja felfogni, mi történik velük. A gyerekek nagyon tehetségesek. Asztaliteniszeznek, bajnokságokat nyernek – mondta az iskola igazgatója, aki elmondta: nekik is szeretnének segíteni, mert az édesanyának bár van munkahelye, nem számítottak ekkora tragédiára a családban. Így minden támogatás jól jön nekik is.

Kikerült a fekete zászló az iskolára

– Szülők halálakor nem szoktuk, de most kitettük a fekete zászlót – zárta csendesen szavait az igazgató.  Molnárné Szoldatics Katalin elmondta: ezzel is szeretnék együttérzésüket kifejezni.

Most nagyobb összefogásra van szükség, mint máskor. Fontos, hogy  mindenki érezze, összetartozunk, támogatjuk egymást a bajban!

Azt kérik, hogy aki teheti, segítse a családokat:

Támogatni az UniCredit Bankban vezetett számlaszámra való utalással lehet.

A hatgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000084-94440007 Tulajdonos: Szekeres

A háromgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000064-83790005 Tulajdonos: Nagy

(Kiemelt képünk illusztráció!)