Címlap Bulvár Vaddisznó ker...

Vaddisznó kergette el a pecásokat Orfűn

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másik horgászhelyet kellett keresnie néhány pecásnak vasárnap Orfűn, ugyanis egy túl kíváncsi, megtermett vaddisznó gyakorlatilag elzavarta őket. Féltek a horgászok, mert az állat 8–10 méterre megközelítette őket. 

Meglepő hírről számolt be néhány horgász, akik vasárnap ebédidőben a Pécsi-tavon próbáltak szerencsét. A gáttól nem messze – tehát elég frekventált helyen, ahol sok strandoló, kiránduló megfordul –, a Dollár út mellett, a pecások által igencsak kedvelt partszakaszon akartak hódolni szenvedélyüknek, ám hamar csomagolniuk kellett. A közvetlen közelükben ugyanis

felbukkant egy megtermett vaddisznó!

– Már amikor megálltunk a parkolóban az autóval, találkoztunk egy távozófélben lévő kisgyermekes anyukával, aki riadtan mesélte, hogy ott mászkál a part mentén egy vaddisznó – mesélte lapunknak az egyik horgász, Manó. – Ennek ellenére lementünk a vízhez, de nem sok köszönet volt benne: tényleg ott volt a megtermett állat. Amikor beszéltünk hozzá, akkor nézett minket, ám nem különösebben zavartatta magát. Nyolc–tíz méterre is megközelített minket,

elég félelmetes volt a helyzet!

Közben egy másik család is összeszedte a cuccait, s amíg az édesapa pakolt, addig a felesége és a gyereke inkább odahúzódott a másik társasághoz – nagyobb csoportban biztonságosabban érezték magukat. Mint kiderült, az állatot más horgászok is észlelték, volt, aki kövekkel próbálta elzavarni, de nem járt sok sikerrel.

– Úgy tűnt, hogy kocával van dolgunk, de a malacokat nem láttuk. Amikor aztán végre bement a sűrűbb részre, gyorsan elhagytuk a terepet, inkább kerestünk másik horgászhelyet!

Jól tették, hogy távoztak! A malacait féltő koca ugyanis nagyon veszélyes jószág, gondolkodás nélkül rátámad az emberre is, ha veszélyben érzi a kicsinyeit. Ilyen esetekben harap, a kan pedig az agyarait használja – mindkettő súlyos sérüléseket tud okozni.