Címlap Hírek Végre, érkezi...

Végre, érkezik a pezsgés Pécsre – Jön többek közt az Ivan & Tha Parazol és a Blahalouisiana!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összművészeti kavalkád veszi birtokba a pécsi Káptalan utcát augusztus 18-21. között, a Múzeum Utca Plusz keretében! Fellép többek között Beton.Hofi, Ohnody, I Am Soyuz, az Óperentzia, míg az irodalmi vonalat olyan neves színészek képviselik, mint Wunderlich József, Für Anikó, Csákányi Eszter és Hajdu Steve. A programok többsége ingyenes!

A fesztivál augusztus 18-án 16.30-kor indul, a PTE Brass Band örömzenélésével és az óriásbánok táncával kísért felvonulással.

A fesztivál során a Múzeum Igazgatóság udvarán is lesznek ingyenes programok.

A Káptalan Kertben fellép a magyar rap egyik legfelkapottabb alakja, Beton.Hofi. A koncert vendége Lil Frakk.

Ugyanitt lép színpadra az Ivan & Tha Parazol, a Blahalouisiana és a Kaktus;

de lesz kifejezetten pécsi koncert O’Sullivan, Doggos, Jam&Slam + Slow, BandiT, Dj R-Nold közreműködésével; akik után a feltörekvő magyar énekes-rapper, T. Danny fűti tovább a hangulatot. (Belépődíjas programok.)

Irodalmi programokból sem lesz hiány. Az „Át – hallás, Karinthy és barátai, Kabaré 2.0” keretében költői utazást tehetünk Karinthy Frigyes és társai koponyája körül Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve közreműködésével.

A „Szó – Játék” egy felolvasó előadás a kortárs költészet szójátékaiból olyan színészekkel, mint Hámori Gabi, Trill Zsolt és Wunderlich József. Mit hallhatunk? Nagy versek parafrázisai és mai vírus-versek, karantén-kabarék dialógban és monológban.

A záró napon lélekfrissítő irodalmi inhalációt kaphatunk „Minden Titok” címmel Für Anikó és Hrutka Róbert zenés irodalmi estjén.

Idén is lesz Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac, gyerekprogramok, tárlatvezetések, római kori játszóház, gyerekkoncertet ad Bogárdi Alíz, és az érdeklődők kipróbálhatják a parnasszusjátékot is, amit egy kreatív provokáció színház és képzőművészet határán. A Rózsakertben szombaton Püspökségi gyerekprogramokkal, többek között Kaláka koncerttel várják a családokat.

A gyerekekre is gondoltak:

Az ISTER stand – Római kori játszóház és digitális múzeum a rendezvény minden napján 10:00-19:00 óra között változatos programokat kínál gyerekek és felnőttek számára: római ékszerek készítése, római ételkóstoló, római ruhabemutató, római színező, régészeti kirakó, lelőhelyfelderítő műszerek játékos bemutatója (radar, drón, fémkereső), kvíz, városi nyomozós kalandjáték, de lesznek különleges tárlatvezetések a Baranya Aranya – Egy kora avar kori temető feltárja titkait c. kiállításon és kézműves foglalkozások Vasarely alkotásai nyomán.

A rendezvény ideje alatt a Janus Pannonius Múzeum által szervezett programok ingyenesen látogathatók, a múzeumi kiállítások meghosszabbított nyitvatartással, 10% kedvezménnyel tekinthetők meg.

A Pécsi Szelet Baranyai Gasztro Piknik pedig augusztus 20-21-én színesíti a Múzeum Utca Plusz rendezvényt, ahol az árnyas fák alatt kóstolhatjuk körbe a térség éttermeinek színét-javát két nap alatt. Bisztróételek, street food, borászatok és helyi termelők egy helyen. Hagyományok és új irányok egész Baranyából.

Szervezők: Zsolnay Örökségkezelő NKft., Made in Pécs, Janus Pannonius Múzeum, Pécsi Egyházmegye.

BŐVEBBEN ITT!