Címlap Baranya Végre kiderül...

Végre kiderült, ki vásárolta meg az Orfűi Aquaparkot!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sokáig, két hónapig titokban tartották, hogy ki vásárolta meg az Orfűi Aquaparkot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Most kiderült, hogy Schimicsek Tibor tulajdonába került a strand. Kérdés, mi vele a célja?

Lapunk is megírta június elején, hogy vevőre talált az Orfűi Aquapark. Nem hivatalos forrásból akkor úgy értesültünk, hogy a Fővárosi Önkormányzat vásárolta meg egy budapesti ingatlannal egy csomagban, ám ezt később az önkormányzat cáfolta. Az viszont igaznak bizonyult, hogy a strandot az árverés során „hozzácsapták” egy értékes fővárosi ingatlanhoz: a hirdetmény szerint egy lipótvárosi, használaton kívüli, műemléki védettségű irodaházzal (amely az Emmi egészségügyi államtitkárságának egykori irodaháza) együtt vette meg a HVG információja szerint Schimicsek Tibor,

az ár pedig összesen 5 139 837 000 forint.

S hogy ki is az új tulaj? Schimicsek Tibor egy jól ismert fővárosi ingatlanos szakember, akinek a neve legutóbb a koronavírus-járvány miatt beszerzett lélegeztetőgépek kapcsán bukkant fel a sajtóban: az atlatszo.hu szerint az állam az ő cégével kötött szerződést a kormány által megvásárolt, ám fel nem használt eszközök tárolására.

Orfű polgármestere, Füziné Kajdy Zita a Pécs Aktuáltól tudta meg a friss hírt, miszerint Schimicseknél landolt a fürdő. Ennek megfelelően abban a kérdésben nem tudott nyilatkozni, hogy mi a terve az új tulajdonosnak, ugyanakkor kérdésünkre elmondta, az orfűiek és a környékbeliek mit várnának tőle.

– Először is az kifejezetten örömteli, hogy a strandot idén rendben tartják, folyamatosan nyírják a füvet és cserélik a vizet a medencében – nyilatkozta lapunknak Füziné Kajdy Zita. – Nagyon bízunk benne, hogy az új tulajdonos a következő szezonban már kinyitja a fürdőt, rendben tartja és felújítja az Orfűi Aquaparkot!

Legyen így – mindannyiunk örömére!